Ante Čizmić / CROPIX
U SRBIJU I BEZ ULAZNICE

Navijači mogu preko granice: 'Obavijestite policiju da idete u Beograd, dobit ćete zaštitu'

Preko granice će moći svatko s valjanom putovnicom, Nećemo provjeravati ulaznice i temeljem njih puštati navijače - rekla je glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 26. siječanj 2012. 10:12

- Preko granice će moći svatko s valjanom putovnicom - izvještava glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić - Nećemo provjeravati ulaznice i temeljem njih puštati navijače, ali svakako će hrvatski, kao i srpski granični policajci preglavati i vozila i temeljem njih odlučivati o propuštanju navijača preko hrvatsko-srpske granice. Ako, naime, u pojedinom vozilu pronađemo bokser, baklju ili štogod, posve je jasno da takav navijač ne ide u Srbiju navijati, već raditi probleme.

Suradnja između policija, tvrdi Bikić, na zavidnoj je razini, stoga nema potrebe za pojačavanjem mjera sigurnosti, ali zato postoji intencija obavještavanja javnosti:

- Zamolba svim navijačima je da prilikom prelaska granice obavijeste nadležne da su navijači, jer će ih srpska policija pod zaštitom otpratiti do hotela ili dvorane. Ujedno, u Beogradu je osigurano i zaštićeno parkiralište. Dakle, poduzete su sve mjere da se opasnost otkloni te da finale prođe bez nemilih scena i problema.

Linker
20. rujan 2024 08:47