Tomislav Krišto / CROPIX
MEDVEŠČAK - AMUR 2-5

Najslabija momčad lige do vrha napunila mrežu ružičastih Medvjeda!

Napad neučinkovit, mekan, bezidejan i ne odveć opasan, a obrana zabrinjavajuće propusna. Možda i nije baš problem samo u vrataru Dekanichu...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. studeni 2014. 21:24

Trebala je to biti lagana pobjeda. Dobro, ne baš lagana jer ovo je i takva liga da u njoj nema takvih suparnika, ali... Da se u Zagrebu računalo na pobjedu nad azijskom momčadi iz 'predgrađa Tokija', to je istina. U konačnici, neke su i brojke i pogled na tablicu dale takvo što za naslutiti. S omjerom 5-19 (prije gostovanja kod Medvjeda), klub iz Habarovska je bio čvrsto zacementiran na dnu Istočne konferencije. Omjer najlošiji u cijeloj KHL, pa onda niti neslavni epitet 'najlošije momčadi KHL-a' kakav prati Amur nije bio pogrešan.

Međutim, led je dao malo drukčiju ocjenu. Cijeli je susret hrvatski predstavnik odigrao ispod razine minimalnih očekivanja, s tim da je trenutak potpunog 'zamraćenja' uslijedio u drugoj trećini. U razdoblju od točno 104 sekunde Amur je postigao nestvarna čak tri pogotka. Tada su Rusi s 1:1 otišli na 1:4, trasirali sebi put k pobjedi, a s tribina se čuo, potiho istina, ali i pokoji zvižduk. Medvjedi su ga svojom igrom ili možda onim što nisu prikazali i zaslužili.

Napad neučinkovit, mekan, bezidejan i ne odveć opasan, a obrana zabrinjavajuće propusna. Možda i nije baš problem samo u vrataru, iako jest činjenica kako Dekanich vjerojatno pamti i bolje dane.

U prvoj trećini ponovo je suparnik s igračem manje na ledu poveo. U drugoj pak, zlo i naopako. Tako je i krenulo od prve sekunde tog dijela igre. Uraganski napadi Amura, sijevanje udaraca sa svih strana, pozicija i udaljenosti. Još nešto, vrlo važno, Dekanich je u tom dijelu igre (početkom druge trećine) bio izvrstan, daleko najbolji pojedinac u domaćim redovima. 'Skinuo' je tri vrlo opasna, teška udarca, a posebno bilježimo neutralizaciju kontre Tarasova koji je u 7. minuti druge dionice sam i ne praćen, neometan od domaćih jurnuo k Medveščakovom golu. Mark je to 'skinuo'. Tada! Malo kasnije je i njemu koncentracija pala. Lugin i Orlov postignuli su golove, ne baš iz Habarovska jer to bi bilo pretjerivanje, ali s europske strane Urala, sigurno. Samo, postavlja se pitanje, a gdje je bila obrana? Blok? Dva teška propusta obrane u samo 40 sekundi. Puno bi bilo i u košarci, a kamoli u hokeju. Ni minutu kasnije, još malo poigravanja gostiju ispred domaćinovih vratiju. Za novi pogodak i načelno riješeno pitanje pobjednika. Riješeno kada se uzme u obzir kako su u nedjelju igrali Medvjedi. Pardon, danas su to bili mali, krotki medvjedići koji su protiv Tigrova iz Habarovska djelovali na trenutke amaterski.

MEDVEŠČAK - AMUR 2-5 (1:1, 0:3, 1:1)

ZAGREB - Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja 6.000. Suci: Bukin, Rogačjov, Aljošin, Balodis (svi iz Rusije).

STRIJELCI: 0:1 - Železnov (Litovčenko, Fisenko, 5.), 1:1 - Segal (Palushaj, Trotter, 6.), 1:2 - Lugin (Loginov, 29.), 1:3 - Orlov (Kopijenko, 30.), 1:4 - Miklik (Spirko, 31.), 2:4 - Bjorkstrand (Segal, 50.), 2:5 - (Fisenko, 59.).

MEDVEŠČAK: Tomljenović, Dekanich - Kinrade, Popovic, Bill, Segal, Pelletier, Palushaj, Rodman, Martinović, Hutchinson, Anderson, Flood, Wright, Trotter, Bjorkstrand, Perkovich, Carle, Katic, St. Pierre, Hedberg. TRENER: Douglas Shedden

AMUR: Bolšakov, Murigin - Ežov, Kurbatov, Niinimaki, Fisenko, Spirko, Tarasov, Loginov, Miklik, Lugin, Taimi, Petejagin, Rubnicki, Litovčenko, Orlov, Hascak, Rjazancev, Terjaev, Abramov, Kopijenko, Železnov. TRENER: Jukka Tapio Rautakorpi

ISKLJUČENJA: Medveščak 6 minuta (Hutchinson 2, Segal 2, Rodman 2), Amur 18 minuta (Taimi 4, Kurbatov, Niinimaki 2, Miklik 2, Lugin 2, Hrascak 2, Kopijenko 2).

UDARCI NA GOL: Medveščak 2-53 (1/21, 0/15, 1/17), Amur 5-23 (1/9, 3/10, 1-4).

Linker
22. rujan 2024 04:07