Željko Hajdinjak / CROPIX
ANDREA PENEZIĆ

Najbolja hrvatska rukometašica: 'Čast je prestići Petiku, ona je moj uzor'

'Čast, golema je to čast i veliko priznanje, pogotovo što sam izabrana sedmi put za redom. Hvala svima koji su glasali za mene'
Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 11. siječanj 2015. 09:14

Nije mogla doći po još jedan trofej. U klubu se žestoko krenulo s pripremama za nastavak sezone i Andrea Penezić morala je u Rijeku poslati roditelje.

- Žao mi je što nisam uspjela doći osobno po trofej - reći će.

- Sedmi put za redom najbolja hrvatska rukometašica u izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza. I opet uvjerljivo.

- Čast, golema je to čast i veliko priznanje, pogotovo što sam izabrana sedmi put za redom. Hvala svima koji su glasali za mene. Mogu svima samo obećati da ću i dalje davati sve od sebe.

Prošle godine sa šestom nagradom izjednačila se sa Snježanom Petikom. Novom pobjedom u izboru preskočila ju je.

- Ona je apsolutna legenda hrvatskog rukometa, ona je bila moj uzor, zato je ovo priznanje još veće za mene. Velika je čast prestići takvu igračicu.

Ništa, još joj je ostao samo Lino Červar. On ima osam trofeja.

- Ma, dala bih sve te pojedinačne nagrade samo za jedan veliki rezultat s reprezentacijom.

Dok se to ne dogodi, i ako uopće jednom dočekamo, gledat ćemo je u najskupljem europskom klubu Vardaru.

- Trenutačno jedemo, spavamo i treniramo. Takvi su posljednji dani. Počelo je jako, nadam se da ćemo mi jednako jako nastaviti s igrama kad krene Liga prvakinja.

U Skoplje se vratila “potpuno odmorna”. Iako dodaje “i trenirala sam po programu koji smo dobili iz kluba”.

- Ne mogu se sjetiti kad sam se posljednji put tako dugo odmarala. Imala sam stvarno dosta slobodnog. Na žalost, zato što smo ispale u 1. krugu Europskog prvenstva, što nismo prošle dalje. Sreća u nesreći je što sam dobila 10 dodatnih slobodnih dana. No, zamijenila bih sve te dane samo da smo bili dobri - zamišljeno će.

- Ne može se to još dugo zaboraviti, ali nekako treba sportski preboljeti. Bar se potruditi, jer sve nas čekaju novi poslovi s klubovima, nema vremena za tugovanje. Dapače, mislim da će nam to razočaranje i pomoći da se sada svi više trznemo.

Prije ljeta je čeka nova akcija s reprezentacijom. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u prosincu. I Švedska. Opet Švedska, od koje smo poraženi u skupini EP-a u Varaždinu.

- Ta utakmica je motiv više ne samo zato što smo od njih izgubile nego i zbog našeg cijelog nastupa na tom EP-u. Znam da ćemo biti jako motivirane da prođemo te kvalifikacije. Nadam se samo da ćemo što prije saznati tko će nas voditi. Čula sam samo neke špekulacije. Ništa konkretno. Tko god bude, izbornik ili izbornica, za mene će biti svejedno. Igrat ću jednako tko god nas vodio.

I u Vardaru je dobila malu promjenu u vodstvu. Trenerici Indiri Kastratović priključili su danskog stručnjaka Kima Rasmussena, izbornika Poljakinja.

- Nakon neuspjeha s reprezentacijom želim nešto napraviti ove godine s klubom. Imamo odličnu ekipu, a sada nam je Kim došao u pomoć kao konzultant ekipe. Donio nam je nešto novo, uveo svoj danski sustav i sviđa mi se kako sve to izgleda. Želi nam posložiti taktiku, nekako dotjerati polukontru i kontru, posložiti obranu.

Trebali su ići na pripreme u Mađarsku, no, odustalo se od toga jer ne bi imali trening -utakmica.

- Sada smo saznali da ćemo ostati u Skoplju i da nam dolazi neka danska ekipa za pripreme. Odigrat ćemo dvije utakmice a već nas 30. siječnja čeka 1. kolo drugog kruga Lige prvakinja protiv Leipziga. Budući da smo prenijeli samo tri boda, sada nema nikakvih kalkulacija, moramo dobiti sve. Naš cilj je za početak Final Four, zato, ne smijemo kiksati ni jednu - poručila je Andrea Penezić.

Linker
22. rujan 2024 15:34