AP
PREMALO TURISTA

Nadali su se milijardama, a na kraju Olimpijskim igrama prijeti financijski kolaps

Veliku ulogu je odigrala i činjenica da je London jedan od najskupljih gradova u svijetu, a za vrijeme Igara cijene su hotelima i ugostiteljskim objektima dodatno su skočile
Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2012. 18:50

Prevelika ulaganja u izgradnju i tri puta manje turista nego se očekivalo donijeti će organizatorima OI financijski minus. Prema prvim podacima u glavni britanski grad je do sada doputovalo 100.000 turista, što je tri puta manje od očekivanog. Organizatori su očekivali zaradu od 10 milijardi eura, no ispada da neće zaraditi niti deseti dio.

Veliku ulogu je odigrala i činjenica da je London jedan od najskupljih gradova u svijetu, a za vrijeme Igara cijene su hotelima i ugostiteljskim objektima dodatno su skočile. To je uplašilo turiste koje sport previše ne zanima, pa su ostali kod kuće.

"Do kraja OI situacija će se nešto popraviti, no već sada je jasno da OI neće dovoljno zaraditi," kazao je profesor ekonomije na sveučilištu Oxford Peter Oppenheimer te dodao: "Organizatori OI nisu uzeli u obzir posebnost natjecanja. To je dugačak turnir tijekom kojeg se istovremeno odvija nekoliko natjecanja. Zbog toga mnogi ljudi ostaju kod kuće i prate tv program. Možete istovremeno pratiti više sportskih disciplina."

No svi se slažu kako organizatore može utješiti što su uredili, očistili i ponovo izgradili istočni dio grada u kojem je većina sportskih objekata.

Linker
25. rujan 2024 11:18