NHL LIGA

Montreal u drugom krugu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. travanj 2014. 11:29

Hokejaši Montreala prva su momčad koja je ove sezone prošla u drugi krug doigravanja NHL lige. Seriju protiv Tampa Baya su okončali s ekspresnih 4-0.

Nakon što su ostvarili dvije pobjede na Floridi, u utorak su slavili drugi put i na svome ledu. Bilo je 4-3, a pobjednički je pogodak 43 sekunde prije kraja, u situaciji s igračem više, zabio Max Pacioretty. U ranijem dijelu utakmice strijelci su za Canadiense bili Daniel Briere, Lars Eller i Brendan Gallagher, dok su za Tampu zabili Ondrej Palat, Victor Hedman i Tyler Johnson.

U drugom će krugu Montreal igrati protiv pobjednika serije između Bostona i Detroita. Bruinsi su u utorak ispravili grešku u koracima koju su napravili u prvoj utakmici na svome ledu. Slavili su u Detroitu s 3-0 i sada vode u seriji s 2-1. Tuukka Rask je na golu Bostona skupio 23 obrane, a strijelci su bili Dougie Hamilton, Jordan Caron i Patrice Bergeron.

Jednako kao i Boston, i New York Rangersi su nadoknadili ''break'' pobijedivši u Philadelphiji s 4-1. Rangersi vode u seriji s 2-1, a u utorak su ih pogocima predvodili Derek Stepan, Martin St. Louis, Dan Girardi i Dan Carcillo. Jedini je strijelac za Flyerse bio Mark Streit.

Samo korak do plasmana u drugi krug je došao San Jose koji je nakon produžetka slavio na gostovanju kod Los Angelesa (4-3) i sada u seriji vodi s 3-0. Pobjednički je pogodak za Sharkse u sedmoj minuti dodatnog vremena postigao Patrick Marleau.

NHL doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija

Detroit - Boston 0-3 (1-2 u seriji)

Philadelphia - New York Rangers 1-4 (1-2 u seriji)

Montreal - Tampa Bay 4-3 (4-0 u seriji)

Zapadna konferencija

Los Angeles - San Jose 3-4, produžetak (0-3 u seriji)

Linker
24. rujan 2024 19:16