foto: facebook
LEŽEĆI POLICAJAC

MIRKO I STIPE IZ KREVETA 'Kakva se halabuka digla! Ovo je ispala takva svinjarija'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 12. studeni 2015. 23:10

Samo dva dana nakon što je objavio da odlazi u mirovinu, najbolji hrvatski “fajter” svih vremena Mirko Filipović, Cro Cop, optužen je od strane američke antidopinške agencije WADA-e da je navodno koristio nedozvoljena stimulativna sredstva čiji su tragovi pronađeni u njegovom organizmu. O tome, opet navodno, svjedoči pozitivan nalaz na kontroli.

Od strane nadležnih upotrijebljen je izraz “potential Anti-Doping Policy violation” (potencijalni prekršaj), što je sugeriralo da se radi o inkriminiranoj radnji koja nije u potpunosti dokazana.

Nakon što je ta informacija u tren oka “oplovila” virtualni svijet, prošlo je jako malo vremena do oglašavanja samog Mirka koji se obratio putem profila na Facebooku. U tonu Mirkovog priopćenja nije bilo ni traga panike, upravo suprotno:

- Evo, prvi dan mirovine i odmah problemi. Valjda sam prvi borac kojeg su suspendirali nakon odlaska u mirovinu. Dobro im je došlo da na nekom poznatom vježbaju strogoću. Evo o čemu se zapravo radi. UFC je potpisao ugovor s USADA-om, američkom antidopinškom agencijom koja će provoditi i koja odnedavno i provodi testiranja boraca. Morao sam ispuniti upitnik kao i svi borci i specificirati gdje sam i kada tijekom priprema zbog dolaska njihovih ljudi na testiranje. Kad su počeli problemi s ramenom, s obzirom da klasične metode poput leda i masaža nisu pomagale, prešao sam na krvnu plazmu koju sam dobivao direktno u rame, a uz to sam uzeo malu količinu hormona rasta radi bržeg zacjeljivanja.

Kasnije tijekom dana Mirko je objavio još jedan post u kojem u video snimci zajedno sa Stipom Drvišem komentira čitav slučaj.

- Kakva se halabuka digla, samo sam čekao Andriju Jarka da dođe. Katastrofa - rekao je Mirko.

Objasnio je da ga rame muči još od Rusije, a koljeno od borbe s Gonzagom na proljeće koji je na Mirku pokušao izvesti polugu.

- Niti u jednom slučaju nisam htio otkazivati borbu koju mi je ponudio UFC. Borba je trebala biti na ljeto, ali nisam mogao zbog ozljede. Čekao sam osam mjeseci, dobio ju u Seulu jer je to njima bilo važno. Nisam mogao otkazati ponovno jer bih opet morao čekati, a ja ne mogu raditi tako dugu pauzu.

- Ovo je takva svinjarija ispala. Tražio sam rješenje u krvnoj plazmi, prestao sam hrvati nekoliko dana, a nakon toga su mi rekli da probam s hormonom rasta, koji je zabranjen. Hormon rasta služi za regeneraciju tkiva, neću time dobiti na mišićnoj masi ili izdržljivosti. To rade samo steroidi i anabolici.

POGLEDAJTE VIDEO!









Linker
22. rujan 2024 16:29