ČUDNA ODLUKA

Mirko Filipović nakon poraza: 'U svom gradu nisam zaslužio ovakvo suđenje!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 09. ožujak 2014. 17:38

Mirko Filipović Cro Cop bio je s pravom revoltiran nakon glavne borbe večeri na borilačkom spektaklu Glory 14 u Zagrebu. Dominirao je tijekom tri runde protiv velikog Niozemca Remyja Bonjaskog, no suci su pobjednikom proglasili njegova suparnika (dvaput 29-28 i 29-29) za pobjednički oproštaj od velike karijere u kojoj je čak tri puta osvojio prestižni borilački K-1 naslov.

Odluku sudaca burnim je negodovanjem i zaglušnim zvižducima “pozdravilo” oko sedam tisuća gledatelja koji su uveličali gotovo sedmosatni borilački spektakl. Nažalost, Cro Cop nije baš najbolje reagirao na proglašeni ishod glavne borbe večeri te je ljutito napustio ring, ne pojavivši se poslije ni na konferenciji za novinare na kojoj je trebao iznijeti svoje viđenje. Kao da je poslušao svoju suprugu koju je citirao dan uoči meča: - Rekla mi je da pobjegnem i vratim se čim završi...

Poslušao je suprugu

Oglasio se dan kasnije na facebooku, a iz poruke izdvajamo: “Smatram da nisam zaslužio ovakvo suđenje u svome gradu, ali šta je tu je. Žao mi je i Bonjaskog da budem iskren, nakon borbe se i rasplakao i rekao da mu je pobjeda možda i poklonjena ali da nije zaslužio takvo zviždanje... Mislim da su ljudi više zviždali odluci sudaca nego njemu... Neću se sad zamarati i nervirati oko odluke sudaca ali mislim da je najgorem slučaju trebala biti extra runda, kako to i pravila predviđaju, u kojoj se Remy ne bi dobro proveo jer je u trećoj bio na izmaku snage.... Teško je izgubiti u takvoj borbi pred domaćim navijačima, no nije lako bilo ni vidljivo tužnom Bonjaskom. Salve zvižduka nisu mu najbolje sjele.

- Ovo nije bilo lijepo, ne biste tako trebali nagraditi borca kao što sam ja. Možda mi suci i jesu bili naklonjeniji nego Mirku, no i ja sam dao sve od sebe. Nadam se da se takvo što neće dogoditi i Mirku kad se odluči na oproštajni meč. Unatoč svemu, ja vas volim, volim Zagreb.

Od ostalog programa potrebno je izdvojiti slavlje Brestovca i Jurkovića, pobjedu Pereire u turniru srednjaša, a Kiria je osvojio Gloryjev naslov u lakoj kategoriji.

Kako to obično biva, veću pažnju i od samih boraca - naravno, ne računajući Mirka i Remyja - izazvala je u Areni pojava boksačkog supermana Evandera Holyfielda koji su u svojstvu promotora obratio publici. Priznao je da bi se sam teško okušao u disciplinama koje su “zahtjevnije od boksa”.

Došao i Schilt

Pojava Holyfielda užarila je Arenu, brojni su se ljubitelji boksa uzalud pokušavali probiti, “nažicati” zajedničku fotografiju, autogram... Ono što im nije uspjelo s Holyfieldom, mnogi su nadoknadili “suvenirom” i fotografijom sa Semmyjem Schiltom, gorostasnim nizozemskim osvajačem čak četiri K-1 naslova po čemu je rekorder s Ernestom Hoostom (Aerts i Bonjasky imaju po tri). On je bio u korneru Kiriji, no to ga nije spriječilo u srdačnom druženju s obožavateljima.

Linker
06. listopad 2024 01:20