Tonči Plazibat/CROPIX
SLAVLJE U DUBROVNIKU

Mini Vatreni izborili Europsko prvenstvo u futsalu, Franko Jelovčić uništio Slovake!

Kako je prvi dvoboj prije tjedan dana u Bratislavi završio pbojedom Hrvatske od 3-1, Mini Vatreni su slavili s ukupnih 7-1
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2013. 23:58

Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila je nastup na Europskom prvenstvu koje će se od 28. siječnja do 8. veljače sljedeće godine održati u belgijskom Antwerpenu nakon što je i u uzvratnom dvoboju posljednjeg kruga kvalifikacija svladala Slovačku, ovoga puta u Dubrovniku sa 4-0 (1-0).

Kako je prvi dvoboj prije tjedan dana u Bratislavi završio pbojedom Hrvatske od 3-1, "mini vatreni" su slavili s ukupnih 7-1.

Ušminkano Gospino polje dočekalo je raširenih ruku najbolje hrvatske haklere koji su trebali napraviti posljednji korak prema Euru u Belgiji. Pobjeda u Bratislavi donijela je komfornu situaciju, no izbornik Mato Stanković bio je vrlo oprezan u najavama, svjestan da su u futsalu rezultatski preokreti sastavni dio igre.

Počelo je minutom šutnje za preminulog Vlatka Markovića, bivšeg predsjednika HNS-a, a sam dvoboj krenuo je ispitivanjem snaga. Stanković je na teren postavio standardnu četvorku, Grcić, Novak, Jelovčić i Marinović. Upravo je najbolji hrvatski igrač imao prvu prigodu, no njegov udarac završio je pored gola, međutim, samo 15 sekundi kasnije Hrvatska je povela. Grcić je oštro ubacio, a Jelovčić neometan u šestercu gostiju samo posatvlja nogu i zabija za 1:0.

U tom trenutku Hrvatska je stala, malo neozbiljno odigrala u obrani, ali srećom to nije kažnjeno, pomogli su vratnica i Jukić. Tu dekoncentriranost platili smo i crvenim kartonom Jakova Grcića koji je pomeo Ricka u kontri, dvije minute smo izdržali s igračem manje, očito je to isključenje probudilo naše igrače.

Nastavak je to potvrdio, Stankovićevi izabranici krenuli su odlučnije i to se odmah isplatilo, Jelovčić je drugim pogotkom trasirao je mini Vatrenima put u Belgiju. Od tog trenutka sijevalo je pred vratima Gašparoviča, pogađali su naši igrči vratnice, grede3, išli dva na jedan, Capar je promašio i prazan gol. Deset minuta prije kraja slovački izbornik povukao je posljednji potez, izvukao je Gašparoviča i preuzeo potpuni rizik s letećim vratarom.

Međutim, nisu napravili ništa, potpuno su bili zatvoreni svi putovi prema Jukiću. Hrvatska je to kaznila preko Marinovića i sjajnog Jelovčića.

Linker
23. rujan 2024 23:21