Vladimir Ivanov/CROPIX
RUKOMETNA LP

Metalurg Skopje - Wisla Plock: Pozicijski rat makedonskog i poljskog prvaka

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 20. listopad 2011. 14:00

Poraz kod Hamburga nikoga nije posebno uzbudio, Metalurg i dalje gura sjajno u Ligi šampiona, a treba znati da se kod prvaka Njemačke igrali i bez prvog strijelca i jednog od najvažnijih igrača, desnog beka Žare Markovića.

Crnogorac je dobio utakmicu kazne, večeras u izrazito važnom meču se vraća na parket. Pobjeda Metalurg, nakon dva boda protiv Cimosa, te boda iz St. Petersburga, praktički vodi među 16 najboljih u Europi.

Proteklih dana Červar je imao problema s ozljedama na koje se žalio Marković (list), zatim Batinović, koji večeras neće moći, a Kozlina se tek protiv Hamburga vratio i još ne može maksimalno. Danas će pak očekuje njegova rola i u napadu.

- Znamo kako protivnik igra. Imaju iskusne bekove, koji znaju zadržati 'zavrtiti' loptu i zadržati kada treba. Tehnički su odlično potkovani. Imamo problema s ozljedama, ali igrati se mora. Na muci se poznaju junaci - reći će u svom stilu trener Metalurg Lino Červar.

Červar je naglasio kako će igrati disciplinirano u napadu, efikasno, kako očekuje čvrstu 6-0 kod Poljaka, te se nada punoj dvorani. S obzirom na posljednje igre Metalurga, to je realno očekivati i Makedonci bi mogli imati veliku podršku.

Poljaci s druge strane dolaze nakon dvije domaće pobjede (St. Peterburg i Constanta), te poraza u Koperu, gdje je junak bio golman Gorazd Škof. Wisla ima čak i više problema s ozljedama od Metlaruga, jer već duže ne može računati na Dobelšeka, Twarda i Zolotenka.

Inače, radi se o momčadi s danskim trenerom Waltherom, od kuda ne čudi obrana 6-0, gdje dominiraju veliki Eklemović, Kubistzal, Spanne. U prvenstvu primaju jako malo golova, u jednom od derbija, u gostima kod Wisle Pulawy odigrali su 19:19.

Današnja Wisla najviše ovisi u vanjskoj liniji Eklemović na sredini, Chrapkowski i Kubisztal lijevo i Kavaš desno, te Toromanović na pivotu. Kako i ni jedni ni drugi nisu momčad koja voli trčati, ovo će biti, ratnim riječnikom,velika pozicijska bitka.

Linker
23. rujan 2024 19:21