Hoće li Lionel i Cristiano jednog dana gledati međusobni susret svojih sinova?

 POWER SPORT IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Power Sport Images/shutterstock Editorial/profimedia
JABUKA I STABLO

Messi, Ronaldo, Phelps, Agassi, Woods. Slavni sportaši imaju talentiranu djecu koja žele nadmašiti očeve

Sve je više sinova poznatih sportaša koji se probijaju u svijet sporta na svoj način
Piše: SNObjavljeno: 09. studeni 2023. 08:44

Kakav otac, takav sin. Ne pada jabuka daleko od stabla. Mogli bi dopisati još poneku narodnu poslovicu, odnosno mudrost koja nam govori kako djeca često nasljeđuju roditeljske gene i nastavljaju se baviti onim što su radili njihove majke i očevi, a sport je pun takvih primjera. Puno je sportaša sa slavnim imenom i prezimenom koji već sada osvajaju medalje i trofeje, a španjolska Marca donijela je popis onih koji to još ne rade, ali bi mogli u budućnosti. Oni su, uglavnom, još uvijek u formativnim godinama i pravi uspjeh bi trebali postići u godinama koje dolaze. No, geni su na njihovoj strani.

Jaden Agassi (22 godine)

Sin Steffi Graf i Andrea Agassija definitivno ima jake sportske gene, ali Jaden nije odabrao tenis nego baseball za sport kojim se želi baviti. Igrao kao pitcher, bio je odličan u srednjoj školi, ali je malo zapeo na fakultetu, u dresu UFC Troyans. No, američki novinari očekuju da bi mogao biti izabran na MLB draftu.

Charlie Woods (14 godina)

S golfom se počeo baviti prateći oca Tigera na turnirima, a već sada je dovoljno dobar da njih dvojica zajedno nastupaju na ekshibicijskim natjecanjima. Njegov hendikep je gotovo na razini profesionalnih igrača, a Tiger čeka trenutak da ga Charlie prestigne. Kako kaže, to se već povremeno događa.

‘Mrzim to reći, ali već me je pobjeđivao. Prije nekoliko tjedana nisam igrao dobro protiv njega, a on je odigrao bombu s kojom me je pobijedio‘, rekao je nedavno Tiger Woods.

Bronny James (19 godina)

Već godinama ‘Kralj‘ LeBron čeka princa da dođe u NBA ligu, da odigra jednu sezonu s njim u istom klubu te proglasi mirovinu. Bronny je, za razliku od oca, bek, bio je među najperspektivnijim košarkašima u SAD-u, ali veliki problem je pojavio kada je u srpnju ove godine pretrpio srčani udar na treningu. Liječnici kažu kako se potpuno oporavio te može igrati košarku za sveučilišnu momčad USC Troyans. No, zbog zdravstvenih problema njegova pozicija na listama za draft sljedeće godine pada pa se trenutno kreće tek oko 20. mjesta.

Cristiano Jr. (13 godina)

Sin Cristiana Ronalda ima 13 godina i već je igrao u mladim momčadima Reala, Juventusa i Manchester Uniteda, sljedeći stope svojeg oca. Trenutno je, naravno, u Al Nassriju i ima želju da zaigra zajedno sa slavnim tatom. Cristiano Ronaldo ima 38 godina, može li igrati još 4-5?

Thiago Messi (12 godina)

Lionel Messi je nogometnu karijeru svojeg najstarijeg sina dugo skrivao od šire javnosti pa se nije ni znali da je Thiago talentiran na oca. Otkrilo se to tek po dolasku u Inter Miami jer se tamošnje utakmice prenose i svi mogu vidjeti hoće li Thiago krenuti Lionelovim stopama.

João Mendes de Assis Moreira (18 godina)

Čiji je on sin? Pa Ronalda de Assísa Moreire. Ronaldinha. João se nogometom počeo baviti u brazilskom Cruzeiru da bi prošlog ljeta prešao u Barcelonu. Ronaldinho je na Camp Nou stigao s 23 godine, dakle bio je šest godina stariji od Joãoa, ali njegov otac ipak nije bio jedan od najuzbudljivijih nogometaša na svijetu.

Leo Borg (20 godina)

Björn Borg se od tenisa umirovio sa samo 26 godina, a prvi od svojih 11 Grand Slam naslova osvojio je kada je imao 18 godina. Njegov sin Leo je dvije godine stariji i ni blizu takve rezultate, ali ove godine je upisao prvu pobjedu na Touru te skočio s 509. na 356. mjesto ATP ljestvice.

Brenden Rice (21 godina)

Jerry Rice je u svojoj karijeri osvojio tri Super Bowla, a bio je i MVP Super Bowla 1988. godine. Sin Brenden igra na poziciji ‘wide receivera‘, trenutno je član sveučilišne momčadi USC Troyans. Na NFL draftu vjerojatno neće biti izabran u prvoj rundi, ali u drugoj bi mogao biti izabran.

Leo i Lenny Federer, Boomer Phelps

Ima i one jako mlade djece koja pokazuje naznake kretanja putem svojih roditelja. Roger Federer je svoje 9-godišnje blizance Lea i Lennyja već upisao u akademiju Rafaela Nadala, a tu je i najstariji sin plivačke legende Michaela Phelpsa. No, 7-godišnji Boomer se nije odlučio za plivanje, već za nogomet. Onaj pravi, europski.

Linker
22. lipanj 2024 16:24