Nenad Dugi / CROPIX
PLAY OFF EBEL LIGE

Medveščak slavio u prvoj utakmici doigravanja protiv Red Bull Salzburga

U početnom dijelu utakmice najviše je posla imao Robert Kristan, što jasno nikada nije dobar znak za Medveščak
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2013. 21:12

Hokejaši Medveščaka pobjedom su krenuli u doigravanje EBEL-a. U prvoj utakmici četvrtfinala pobijedili su Red Bull grčevito se braneći u posljednjim minutama.

U početnom dijelu utakmice najviše je posla imao Robert Kristan, što jasno nikada nije dobar znak za Medveščak. Slovenski vratar skinuo je dva zicera gostima u situaciji "1 na 1" i još jedan opasan udarac s plave linije, a sve to u trenucima dok je Red Bull imao igrača manje. Kada već nisu iskoristili svoje prilike, hokejaši iz Salzburga su ubrzo potom primili gol. Bio je to zapravo autogol njihovog vratara Brücknera koji je vlastitom palicom skrenuo pločicu u gol.

Nepažnja početkom druge trećine koštala je Medvjede gola za izjednačenje, a kada su u trećoj otišli na 3:1 činilo se da je pitanje pobjednika riješeno. No, uslijedio je strahoviti pritisak Red Bulla koji je urodio plodom dvije minute prije kraja, pa se do kraja Medveščak grčevito branio, ali se uspio i obraniti pa u Salzburg putuju s vodstvom 1-0 u seriji. Druga utakmica se igra već sutra...

MEDVEŠČAK 3 - RED BULL 2 (1:0, 0:1, 2:1)

ZAGREB - Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja 4.850. Suci: Kincses, Trilar, Hribar, Nagy.

STRIJELCI: 1:0 - Fraser (Perkovich, 10, PP1), 1:1 - Duco (Welser, 21), 2:1 - Perkovich (Buck, Miller, 42), 3:1 - Tomas (Greentree, 53), 3:2 - Schremp (58).

MEDVEŠČAK: Kristan, Ouzas - Letang, Waugh, Greentree, Naglich, Koren - Sertich, Martinović, Miller, Buck, Perkovich - MacAualy, Bozic, Fraser, Brine, Kostović - Šijan, Vedlin, Gašparovič, Yelovich, Tomas. TRENER: Marty Raymond.

RED BULL: Brückler, Gračnar - Glenn, Trattnig, Regier, Bischofberger, DiBenedetto - Davison, Heinrich, Komarek, Schremp, Pöck - Richmond, Pallestrang, Kristler, Duncan, Treille - Welser, Lynch, Cullen, Raffl, Duco. TRENER: Pierre Page.

ISKLJUČENJA: Medveščak 6, Red Bull 22 minute.

EBEL liga, doigravanje, četvrtfinale (prve utakmice):

Medveščak - Red Bull Salzburg 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)

Vienna - Znojmo 6-3

Klagenfurt - Graz 2-1

Linz - Villach 2-4

Linker
27. rujan 2024 15:26