Ronald Gorsic / CROPIX
KHL LIGA

Medveščak - SKA 0:5

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. listopad 2014. 01:28

Medveščak je i drugi puta u tri dana poražen od SKA iz St Peterburga u Ledenoj dvorani. U drugoj utakmici nisu uspjeli zabiti gol, a skor od 1:10 u dva susreta sve govori. Gosti su kratko rečeno bolja momčad, o bogatstvu da i ne pričamo i protiv takvog protivnika koji je k tome i ozbiljan, Medveščak nije imao što tražiti osim da se sačuva što je bolje moguće za petak kada je u Ledenoj Dinamo iz Rige. Utakmica koja se mora dobiti, da bi se lakše disalo prije četiri teška gostovanja.

Sve je nekako bilo očekivano. Velika razlika u kvaliteti nije mogla sakriti konačni ishod od samog početka. Ono što SKA ove godine krasi je ozbiljnost. Ušli su u utakmicu mirno, ubrzali koliko treba i vrlo brzo ostvarili prednost da bi mogli mirno igrati dalje. Šipačov je sam išao na gol u 4. minuti, ali nije želio pucati u čistoj prilici, već je gurnuo pak panarinu koji je zabio za vodstvo. Tako Šipačov drži primat prvog asistenta lige u ovom trenutku.

Vrlo brzo Mike Glumac je zaslužio isključenje, jer je brze goste vrlo teško bilo poloviti na ledu, a kada imaš igrača manje protiv SKA onda te samo sreća može spasiti. Nije je bilo u 9. minuti, pa je Panarin drugi puta poentirao. Nije bilo velike pucačke nadmoći gostiju, ali velika je bila nadmoć, kao dokaz da brojke nekad ne govore o pravom stanju na ledu.

Druga trećina bila je lagana demonstracija sile gostiju. Sjajne akcije redale su se pred Dekanichem koji je spriječio dosta toga, ali nije uspio sve. Posebno dojmljiva je bila bomba Kuteikina za 4:0 gostiju koju vratar Medvjeda ‘nije ni vidio’. Kuteikin je imao šuterski trening pa je stresao i vratnicu, no sva sreća čelična je… Najbupečatljiviji događaj druge trećine bio je sukob Glumca i Kovaljučuka koji se opasno naljutio na igru domaćina, pa je u pravom smislu riječ mačjim refleksom ‘tuširao’ Glumca. Obojica su završila na klupi, a publika se malo proveselila, jer golovima domaćina nije mogla.

Silno se trudio Medveščak zabiti neki pogodak, jer jedino ove sezone mu to nije uspjelo protiv prvaka Metalurga u Magnitogorsku kada je primio 6. I nije uspio, ali zato su se uspjeli potući i zaraditi kazni u izobilju.

SKA je povećao niz na 12/12, ide u goste Atlantu, a Medveščak nakon tri poraza u nizu jedva čeka petak kada dolazi Dinamo iz Rige. Trebala bi to biti ššansa za nešto više nego protiv objektivno boljeg SKA.

Linker
22. rujan 2024 01:17