Boris Kovačev / CROPIX
NAJJEFTINIJI, A GAZE

Medveščak je za jedan bod potrošio 178.000 eura, a Avangard 2,2 milijuna!

Prema podacima KHL-a, Medveščak na raspolaganju ima najmanji budžet za dovođenje igrača od 4,1 milijun eura
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 09. listopad 2013. 18:28

Šest utakmica, šest pobjeda, 17 od mogućih 18 bodova i gol-razlika 22-6, od toga 13-0 u posljednje tri utakmice. Preduvjet za uspješno egzistiranje Medveščaka u KHL-u jesu domaće pobjede, a ukoliko Dom sportova ostane opasan ovako debelim zidom i u nastavku sezone, debitant iz Zagreba sigurno će biti jedan od prvih osam klubova zapadne konferencije.

Nakon što je Neftehimik u pola sata u Ledenoj dvorani primio šest golova, pa šakama i grubostima zaustavio potpuni debakl, dojmovi o snazi Medveščakove momčadi rastu. Treći gol na utakmici, majstorija koju je nakon pet dodavanja u gostujućoj trećini okrunio Matt Ellison, najbolji je dokaz da je Mark French posložio kockice. Nedostatak napadačke imaginacije, koji se nametao kao problem nakon depresivne ruske turneje, danas više nitko ne spominje. Iako, pitanje je kako će stvari funkcionirati na novim gostujućim iskušenjima jer ne treba zaboraviti da je Medveščak došao do petog mjesta Zapada i osmog u ligi uz 10 od 14 domaćih utakmica.

Pravo pojačanje

Upravo je spomenuti Ellison dobar dokaz da u Medveščaku znaju što rade. Čim su definitivno saznali da Brian Willsie odlazi, krenuli su u lov. Vesce i Linglet su trebali partnera u liniji, pa im je drug iz ruskih dana bio logičan odabir.

- Kada sam vidio da stvari u Švicarskoj (Biel, nap. p.) nisu sjajne, javio sam se Vesceu i pitao ga kakva je situacija u Medveščaku. Već za dan-dva su mi se javili i brzo smo se dogovorili - kazao je napadač koji je debitirao golom i asistencijom protiv momčadi iz Nižnjekamska.

Muči se i lanjski finalist

S takvom politikom i blagodatima koje Zagreb nudi, jer Sjevernoamerikanci bi za igranje u Sibiru u momčadi punoj Rusa tražili znatno veći novac od maksimalnih 200.000 eura plaće koje isplaćuje Gojanović, moguće je biti konkurentan i s limitiranim financijama. Prema podacima KHL-a, Medveščak na raspolaganju ima najmanji budžet za dovođenje igrača od 4,1 milijun eura. S tim je novcem do sada osvojio 23 boda pa možemo reći da je svaki bod “platio” 178.000 eura. S druge strane, neke ruske institucije u toj računici ne stoje dobro. Prošlogodišnjeg finalista Traktor iz Čeljabinska bod košta 1,1 milijun eura, dok je Avangard, koji je napokon kupio pravog golmana (Mathieu Garon iz LA Kingsa), osvojio devet bodova uz budžet za plaće od 19,5 milijuna eura, odnosno 2,2 po bodu.

Linker
25. rujan 2024 06:28