Cropix
SALAVAT U LEDENOJ

Medveščak je najveći hit sezone KHL lige: U Krošelju imaju vratara za doigravanje

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 04. listopad 2015. 10:32

Medveščak je hit momčad Ruskog hokejskog prvenstva. S potpuno redizajniranom momčadi, prelaskom s “AHL All-Stara” do “ujedinjenih boja hokeja”, nakon 17 od ukupno 60 utakmica osnovnog dijela lige čvrsto se drži u sredini zone koja sa Zapada KHL-a vodi u doigravanje.

Vratar je otkriće sezone

Iako kod pogleda na ljestvicu treba biti oprezan jer su većinu (12) utakmica odigrali u Brlogu, nakon skoro trećine sezone čini se da je Medveščak ispunio osnovne preduvjeta za rezultat. Među igračima se stvorila kemija, specijalne jedinice sve bolje obavljaju posao, a vratari nisu “oslabljenja”, nego pojačanja.

Skrenut ćemo pozornost na Gašpara Krošelja. Tijekom ljeta gotovo nitko nije mogao predvidjeti da će golman koji je u Medveščak prvi put došao daleko prije EBEL-a postati udarna snaga momčadi koja je na pozicijama koje vode u play-off. Iako je na proljeće prvi put branio za Sloveniju na Svjetskom prvenstvu, spomenute prognoze uoči sezone stavljale su ga na poziciju trećeg vratara, iza pojačanja Taylora i starosjedioca Heetera. No, nakon Britančeve ozljede na iznenađenje mnogih dobio je više prilika od Heetera, no takvoj začuđenosti više nema mjesta.

Čak 33 obrane

Krošelj je sazreo, nevjerojatno napredovao od dana kada je bio u Medveščaku, i u ovom je trenuku kvaliteta više zagrebačkog kluba. I protiv “Magnitke”, jedne od najboljih momčadi u ligi, dokazao je da u hokeju nema uspjeha bez odličnog vratara. Iako će druga trećina ostati upamćena kao jedna od najboljih u Medveščakovu životu u KHL-u, ona ne bi donijela tri boda da Krošelj nije bio fantastičan i upisao 33 obrane. Seriju domaćih utakmica Medveščak završava danas (17.30) protiv Salavata.

Linker
22. rujan 2024 21:21