JUDO

Matić svjetska prvakinja!

Barbara Matić sada se okitila naslovom juniorske svjetske prvakinje u judu, na SP-u tog uzrasta koji danas završava u Miamiju. U biti, Barbara je obranila naslov najbolje na svijetu osvojen prvi put još prošle godine
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. listopad 2014. 11:12

Ona je već postala “dosadna”, ali... Samo neka nastavi s takvom vrstom dosađivanja. Svako natjecanje, nova medalja, u pravilu zlatna. Barbara Matić sada se okitila naslovom juniorske svjetske prvakinje u judu, na SP-u tog uzrasta koji danas završava u Miamiju. U biti, Barbara je obranila naslov najbolje na svijetu osvojen prvi put još prošle godine.

Zaista nadmoćna, sigurna tijekom cijelog dana. U finalu je bila bolja od Ebony Drysdale Daley iz Velike Britanije, koja nije ni bila blizu razini naše natjecateljice. U prvom je kolu pala Brazilka Mariana Veiga, nakon samo jedne minute borbe. U drugom je pak kolu naletjela predstavnica Njemica Lea Pueschel. Četvrtfinale, sigurno i najteža Barbarina borba bila je protiv Sanne van Dijke iz Nizozemske. Riječ je o judašici koja je u finalu juniorskog EP-a odlukom sudaca bila tada bolja od naše Barbare Matić. Ovog puta Splićanka je bila smirenija, bolja i zasluženo na koncu pobijedila. U polufinalu je Matić pobijedila Melissu Heleine iz Francuske.

- Uspjela sam ponoviti uspjeh s juniorskog Svjetskog prvenstva prošle godine. Nisam uspjela doduše u cijelosti ponoviti prošlu godinu, kada sam bila europska i svjetska prvakinja u istoj godini, iako mislim da ne možemo reći ni da je europsko srebro loše.

U kategoriji do 63 kilograma Maja Blagojević je pobijedila u prvom kolu (Saho Ahn iz Koreje), ali i izgubila u 2. kolu ( Lucy Renshall iz Velike Britanije), dok je Buga Kovač poražena u prvom kolu od Maylin del Toro Carvajal iz Kube.

U nedjelju prvenstvo završava, ali i opet s velikim nadama za Hrvatsku. Naime posljednji je dan nadmetanja rezerviran za ekipnu završnicu, a tu pak naše djevojke slove kao jedne od favoritkinja za postolje. Na prošlom su juniorskom SP-u bile brončane, a prije mjesec i pol dana u Bukureštu su na juniorskom EP-u osvojile naslov najboljih na našem kontinentu.

Linker
21. rujan 2024 00:59