Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
EHF LIGA PRVAKA

MALO POGREŠKE, MALO DANCI I MUKE I DALJE TRAJU Rukometaši Zagreba ostali bez čuda u Poljskoj, slavlje Kielcea

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. studeni 2016. 21:06

--------------------------------------------------------

KIELCE - PPD ZAGREB 29:25 (11:12)

KIELCE: Ivić (7), Szmal; Chrapkowski, Kus, Aguinagalde 7 (5), Bielecki 4, Jachlewski, Štrlek 4, Lijewski 2, Jurkiewitz 2, Paczkowski 3, Zorman 1, Bombač, Đukić 6.

PPD ZAGREB: Stevanović (2+1), Skok (9+1); Ereš 1, I. Vujić, S. Vujić 1, Kontrec, Vori 4, Cingesar, Šebetić 2, Horvat 3 (2), J. Valčić 1, Jotić 4, T. Valčić, Mandalinić 7, Miklavčić 2, Markoski.

--------------------------------------------------------

Zagrebaši nisu uspjeli do čuda u Kielcu. Bili su blizu kao i mnogo puta ove sezone, no to ništa ne vrijedi. Kielce ide prema broju 1, a Zagrebu je sve teže u borbi za prolaz u osminu finala. Nova nada zove se Lowen u Areni u četvrtak.

Kada kao posljednji na tablici ideš prvaku Europe od kojeg si doma izgubio tri gola razlike, nemaš se pretjerano puno čemu nadati osim časnom porazu. Zagreb je prvi puta igrao u Kielcu i pokazao da se popravlja, definitivno i sigurno da će protiv RN Lowena koji briljirao ove sezone biti jako zanimljivo u četvrtak u Areni.

Zanimljivo je bilo i u Kielcu. Zagreb je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, posebno obrambeno i to se vidjelo na rezultatu, makar ej napad ponovo griješio više nego se smije. Obrana je sve pokrpala, obrana 5-1 sa Tončijem Valčićem i Vorijem kojima su pomagali Miklavčić i Kontrec. Odlično ej branio Skok koji je bio malo iznenađenje za Dušebajeva. Josip Valčić i Mandalinić igrali su napad koji je bio strpljiv i sjjano otvorio utakmicu.

Poveo je zagreb 4:1, Poljaci su izgledali nemoćno, ali su onda danski suci koji provjereno preziru hrvatski rukomet dosudili dva isključenja Zagrebu za dvije minute, pa tri penala Kielcu koje je Aguinagalde, nakon što je Skok u startu skinuo penal Bieleckom, pretvorio u izjednačenje, a ubrzo i u vodstvo svoje momčadi. Jer, bilo ej nemoguće očekivati totalno koncentrirani napad Zagreb, tim prije što su suci na očigled pustili Poljake da Zagreboev pivote istjeraju an 12 metara. No, Zagreb se hrabro nosio sa svim tim. Kod 9:7 za Kielce Ivandija je uzeo time-out smirio momčad, pa je Zagreb napravio 5:0 seriju i vratio se u igru s prednošću od 11:9, najvećom do tada.

Dušebajev je krenuo sa 5-1, sa Jachlewskim koji je u Varaždinu bio dobitna kombinacija. No, ovaj puta nije, pa je mijenjao obranu na 6-0 jer je na raspolaganju imao u odnosu na prvu utakmicu visokog Chrapkowskom. A Mandaliniću je svejedno visok ili nizak, jer probija sve. Kod -2 Dušebajev je vratio kao i u Varaždinu postavu sa tandemom Zorman - Bombač, no ovaj puta zagrebaši su puno bolje zatvorili Aguinagaldea koji u prvih 30 minuta nije zabio gol iz akcije (tri iz penala, jedan iz odbijanca).

Pa Štrlek bez gola… I to je bio sjajan znak koncentracije Zagrebove obrane s kojom se moglo razmišljati pozitivno. Danci su dali do znanja Zagrebu u startu da su im šanse male ili nikakve, no ono dobro je bilo da Zagreb nije pokazao reakciju koju su Danci jedva čekali. Pokušali su ostati mirni zagrebaši. Uspjeli su, ali nisu uspjeli sačuvati koncentraciju.

Napad je pao, počele su kontre, tu je Štrlek prvak svijeta. Skok nije mogao do obrane, Kielce je otišlo na 19:15, a utakmica prema očekivanom smjeru. Pokušao je Ivandija

Time-outom, pokušao je s Igorom Vujićem koji je napravio niz grešaka, pa se nakon -4 vratio Mandalinić, ušao je Jotić koji je sa tri uzastopna gola vratio Zagreb u utakmicu. No, onda su opet malo uskočili Danci, dosudili neku neviđenu nogu Kontrecu, neko probijanje koje nitko osim njih nije vidio, pa promašeni penal Horvata, nedorečenost Šebetića prema Đukiću, i sve opet ispočetka. Silan trud su uložili, za sve pohvale. Ivandija stavlja Markoskog, pojačava obranu, stavlja Ereša da odmori Horvata, ali Kielce je Kielce čuva prednost i ne je šanse ne propušta. Na kraju se greškama Zagreb opet sam pobijedio, makar se teško oteti dojmu da su mu Danci silno pomogli u tome. No, to nije novost. Nažalost.

Linker
28. rujan 2024 19:25