ZAGREB - VESZPREM 22:33

Mađari prejaki za Zagreb: Gosti na krilima Mirka Alilovića protutnjali Arenom

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. listopad 2013. 18:51

U svojoj Areni, CO Zagreb doživio je jedan od težih poraza u Ligi prvaka uopće. Mađarski Veszprém zgazio je momčad Borisa Dvoršeka s previsokih 33-22. Naravno, sportski je sanjati i maštati, nada je u samoj srži sporta. O pobjedi protiv jakog Veszpréma maštali su mladi igrači Zagreba, lažnom su se nadom zanosili sami, o njoj im je, logično je, pričao i trener Dvoršek u pripremi utakmice.

Nažalost, stvarnost je sasvim drugačija, pokazala je to nedjeljna utakmica u kojoj je mađarska momčad držala konce igre u svojim rukama od samog početka do zadnje sekunde. Ma koliko perspektivni bili, mladi Stepančić, Šebetić, Mandalini, Kaleb... ipak će još puno žganaca morati sažvakati da bi skinuli skalp momčadi kao što je trenutačno Veszprém. Oni su danas europska elita, jedna od momčadi koja s pravom planira plasman na Final Four Lige prvaka.

‘Nismo vidjeli gol’

- Držali su nas na distanci, preko njihovih obrambenih igrača nismo niti vidjeli gol, a ono što je prošlo, skidao je fenomenalni Mirko Alilović. Nismo očekivali tako težak poraz, no ponekad se i to događa, rekao je Lovro Šprem nakon teškog poraza.

Istina je, CO Zagreb nije imao niti najmanju šansu. Mirko Alilović je doslovno briljirao, kao magnetom je privlačio udarce mladih zagrebačkih igrača. Brojni mađarski navijači nekoliko su puta zazivali njegovo ime.

No, nije ta pobjeda bila samo Alilovićeva zasluga, Mađari su igrali timski, djelovali su zaista moćno.

- Nije to ništa čudno, u Veszprému se već nekoliko godina puno ulaže u rukomet i mislim da je sada zaista došlo vrijeme da se to naplati plasmanom među četiri najbolje europske momčadi. To su klupske ambicije, i s time u mislima ulazimo u svaku utakmicu. Mislim da ćemo u ovoj sezoni konačno doći na svoje, rekao je Alilović.

Zalog za budućnost

Da, CO Zagreb nije imao izgleda. Ranije spomenuta Zagrebova mladost zaista je zalog za budućnost, ne samo za klub, već i za hrvatski rukomet uopće, no još uvijek nisu dovoljno sazrijeli da se ravnopravno nose s europskom elitom - a Veszprém to trenutačno zaista jest.

Ono što je najbolje, bude li Mirko Alilović za reprezentaciju branio kao u nedjelju za Veszprém, Hrvatska će u siječnju u Danskoj napokon osvojiti naslov prvaka Europe. Isto se odnosi i na Renata Sulića. Ups - pardon - Renato već odavno ne igra za reprezentaciju!

Linker
24. rujan 2024 01:16