RUKOMET LP

Löwen bolji od Barcelone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2014. 23:51

Rukometaši Rhein-Neckar Löwena napravili su veliki korak prema plasmanu na završni turnir rukometne Lige prvaka. Na domaćem parketu visoko su porazili favoriziranu Barcelonu s 38-31.

Unatoč tome što su Katalonci proglašavani za prvog favorita za naslov prvaka Europe, nakon prvog susreta četvrtfinala Lige prvaka rukometaša upitno je hoće li se uopće plasirati na Final Four.

Rhein-Neckar Löwen je odigrao na iznimno visokoj razini i na krilima nezadrživog Uwea Gensheimera (14 golova) projurio je pokraj Barcelona koja na kraju priče može biti zadovoljna što je izgubila "samo" sa sedam golova razlike.

Tijekom susreta prednost Löwena bila je i dvoznamenkasta te se činilo kako će Nijemci pitanje prolaza riješiti već u prvom susretu, međutim Karabatić, Lazarov i ostali Barcelonini velikani ipak su uspjeli u završnici susreta malo ublažiti poraz i pružiti nadu uoči uzvrata.

Osim odličnog Gensheimera, u redovima pobjednika istaknuli su se i Bjarte Myrhol sa šest golova te s po pet Patrick Groetzki i Kim Ekdahl Du Rietz. Kod Barcelone Kiril Lazarov postigao je deset pogodaka, a po četiri su dodali Jesper Nöddesbo, Raul Entrerrios i Nikola Karabatić.





EHF Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica:

Rhein-Neckar Löwen - Barcelona 38-31

Linker
24. rujan 2024 01:24