BUDUĆI IZBORNIK?

LINO ČERVAR 'Ja nisam kandidat, nego opredjeljenje za sustav koji nudi visoke ciljeve'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. veljača 2015. 10:11

PPD Zagreb nakon prolaska skupine Lige prvaka protiv La Rioje ide u Skoplje. U nedjelju i u utorak s druge će strane stajati Metalurg Line Červara, “jedinog preživjelog” u havariji koja je uništila dojučerašnji makedonski rukometni ponos. Mnogi su očekivali da će Lino prvi odustati, ali na kraju su odustali svi prije njega.

Situacija se nije popravila, dapače...

- Loše je, financije su glavni problem i ne znam kako će se priča razvijati. Vidjet će se u sljedećim danima možemo li opstati kao klub s mladom momčadi, koja bi imala izvjesna pojačanja da bi mogla održati razinu na kojoj je godinama, ili će ipak biti drukčije, kako sadašnje stanje sugerira. Eto, otprilike u tom će se okviru rješavati i moj budući status u Metalurgu.

Jeste li kandidat za izbornika, osjećate li se tako?

- Mislim da je licitacija počela od trenutka kada se sletjelo iz Katara. Ja se u tome ne vidim jer držim da nisam običan kandidat, već opredjeljenje za sustav koji nudi visoke kriterije i ciljeve. Imam svoje mišljenje, svoj stil rada, imam argumente, rezultate...

Ali nemate baš najbolje odnose s ljudima koji odlučuju, a bez zajedničkog rada i podrške svakog za sve, teško je funkcionirati. Zašto je tako? U kakvom ste odnosu s Ivanom Balićem i Zoranom Gopcem?

- Moj odnos s Gopcem je poseban, prožet dobrim i lošim fazama, fazama u kojima smo se slagali i u kojima nismo. Pa smo se čuli, pa se ne čujemo... Ja sam čovjek koji će reći ono što misli, on se možda neće složiti, ali to ne umanjuje vrijednost onoga što smo ostvarili.

Linker
22. rujan 2024 21:17