cropix
SUDAR S KAMIONOM

Legendarni boksač u borbi za život: Veliki Marijan Beneš stradao u prometnoj nesreći

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. prosinac 2015. 17:59

Nekadašnji boksački prvak Europe i legenda jugoloslavenskog boksa, Marijan Beneš (64) tijekom srijede je teško ozlijeđen u prometnoj nereći koja se zbila oko 11 sati u blizini Banja Luke. Beneš je zadobio teške i ozbiljne ozljede glave i drugnog koša, ali stanje mu je zasad stabilno.

Nesreća se zbila kada se Beneš sa svojim automobilom sudario s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smjera, a u nesreći je sudjelovalo još jedno vozilo.

Beneš je bio strahovit udarač. Kao reprezentativac Jugoslavije se 1973. u Beogradu ovjenčao titulom prvaka Europe, ali je na vrhuncu karijere obolio od žutice. To je značilo da se mora ostaviti boksa, a obzirom da su liječnici tvrdili da bi nastavak boksanja donio i - smrt. beneš, kojem je boks bio sve, odbio je savjete te odlučio prijeći u profesionalce. No kao menadžera je izabrao 'krivog' Willyja Zellera koji ga je, prema benešovim riječima, stajao i titule svjetskog prvaka. No u ringu nije izgubio samo titulu prvaka, nego i lijevo oko. Na šakama je zadobio 26 prijeloma, a udarci su mu oštetili i glasnice.Tada se, sa 26 godina, i konačno oprostio od svoje najveće ljubavi - boksa.

Sada, pak, ima još jedan meč. Nadajmo se da će ga dobiti, gotovo kao i sve - prije isteka treće runde.

Linker
25. rujan 2024 00:21