Tonci Plazibat / CROPIX
VATERPOLO

Kreće nova regionalna liga!

Piše: HinaObjavljeno: 14. siječanj 2014. 20:07

Stručno povjerenstvo Hrvatskog vaterpolskog saveza i predstavnici svih osam prvoligaških vaterpolskih klubova dali su zeleno svjetlo hrvatskim klubovima za nastup u regionalnoj vaterpolskoj ligi u koju bi bili uključeni klubovi iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

"Iako je na sjednici bilo različitih mišljenja većina je, uz podršku regionalnoj ligi, odlučila da hrvatsko prvenstvo ne smije biti upitno i da to natjecanje mora zadržati svoju važnost i vrijednost", izjavio je danas u Šibeniku nakon završene tematske sjednice dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Po njegovim riječima naši kvalitetniji i financijski jači klubovi mogu po vlastitom izboru sudjelovati u regionalnoj ligi 10 najboljih klubova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

"Ta bi liga imala veliki kvalitativni značaj i bila bi zanimljiva kako sponzorima i ulagačima tako i medijima i široj javnosti. Liga bi se formirala po principu kvalitete i izvrsnosti, a prijedlozi idu u smjeru da sedam ili osam najboljih klubova direktno ulazi u sustav natjecanja, a dva ili tri kluba kroz dodatne kvalifikacije", kazao je Bukić.

Linker
21. rujan 2024 04:19