Damir Krajac / CROPIX
BEZ IZNENAĐENJA

Kraj hokejaške bajke u Ledenoj dvorani, praški Lev 'metlom' izbacio Medvjede

Hokejaši Medveščaka ispali su u četvrtfinalu Zapada KHL lige nakon što su izgubili od praškog Leva 2-3 (0-2, 0-0, 2-1) te rezultatom 0-4 ispali iz doigravanja
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 12. ožujak 2014. 00:24

Hokejaši Medveščaka završili su svoju prvu sezonu KHL-a nakon samo četiri utakmice doigravanja. Zagrebački klub u četvrtfinalnoj seriji protiv praškog Leva izbačen je "metlom", s čistih 4-0 češki je sastav izborio polufinale Zapada.

Kao i dan ranije, krenuli su Medvjedi agresivno, ali naleti domaćih hokejaša uporno su se odbijali o češku obranu i njihova sjajnog vratara Vehanena. Nikako nisu uspijevali probiti čvrsti Levov bedem pa čak ni s dva igrača više. Imali su Medvjedi, naime, pred kraj prve trećine čak minutu i 45 sekundi situaciju "5 na 3", no ni udarci, ni prodori, ni proigravanja... ništa jednostavno nisu mogli Medvjedi protiv sjajnih Čeha.

U drugoj su trećini igrači Marka Frencha imali čak 5 minuta igrača više u kontinuitetu (zbog naleta Kapanena na Cheechooa koji se poslije toga više nije vraćao na led), ali niti to im nije značilo ništa.

Na koncu je počasni, ali sasvim nevjerojatan pogodak postigao veteran i kapetan Alan Letang. Htio je samo upucati pločicu u trećinu Leva, ali je njegov udarac točno s centra terena kao "žabica" odskočio taman ispred Vehanena i prevalio se sjajnom Fincu između ruke i noge u mrežu. Bio je to prvi gol Letanga u KHL-u, ali vjerojatno i simboličan način za častan oproštaj od Medveščaka i igračke karijere. Teško da će se 38-godišnji Letang na jesen opet vratiti u Zagreb...

No, da se ni igrači ni domaći navijači ne bi previše ponadali nakon smanjenja rezultata na 2:1, pobrinuo se David Ullström. Tek minutu i pol kasnije zabio je i treći gol za Lev za opet +2.

Smanjio je Matt Ellon 4 minute prije kraja, ali ostalo je na tome. Lavovi nastavljaju sezonu, Medvjedi su svoj put završili.

Inače, prvi pak na utakmici podbacio je svjetski velikan hokeja, Rus Pavel Bure. Jedan od najvećih igrača u povijesti, član Kuće slavnih, čuvena "Ruska raketa" bio je zaista poseban gost za kraj KHL sezone u Zagrebu.

MEDVEŠČAK LEV 2-3

(0:2, 0:0, 2:1)

ZAGREB - Ledena dvorana Dom sportova. Gledatelja 6.500. Suci: Olenjin, Kadjrov, Šeljanin, Sivov.

STRIJELCI: 0:1 - Matai (Cingel, Nakladal, 6), 0:2 - Mäenpää (Oystrick, Thörnberg, PP), 1:2 - Letang (Kane, 47), 1:3 - Ullström (Novotny, 48), 2:3 - Ellison (Linglet, 56).

MEDVEŠČAK: Dekanich, Brust - Popovic, Martinović, Ellison, Murley, Thomas - Švarny, Foster, Linglet, Vesce, Cheechoo - Letang, Katic, Glumac, Ryan, Jessiman - O'Connor, Nyström, Björkstrand, Kane, Murray. TRENER: Mark French.

LEV: Vehanen, Engren - Mäenpää, Ševc, Azevedo, Ullström, Novotny - Nemec, Oystrick, Vrana, Sekač, Thörnberg - O'Byrne, Jaakola, Repik, Kapanen, Zackrisson - Gragnani, Ridderwall, Cingel, Nakladal, Matai. TRENER: Kari Jalonen.

ISKLJUČENJA: Medveščak 10 minuta (Linglet, Cheechoo, Kane 2, Jessiman), Lev 15+20 minuta (Repik, Jaakola, Ševc, Kapanen, O'Byrne).

Linker
21. rujan 2024 11:47