facebook.com
DESETI NA TRENINGU

Kostelić u Wengenu dobio svoju sedežnicu, a nakon toga sjajno odvozio spust!

Kostelić je bio, dakle, deseti sa sekundu i tri stotinke slabijim vremenom od Clareyja. U četvrtak se vozi posljednji, treći trening spusta
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2013. 19:31

Ovog će tjedna u popularnom švicarskom zimovalištu Wengenu najbolji svjetski skijaši iz Svjetskog kupa voziti utrke spusta, super-kombinacije i slaloma. Na njima će sudjelovati i najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić koji iza sebe ima odlične rezultate iz Adelbodena (četvrto mjesto u slalomu i peto u veleslalomu), te uz mnogo optimizma posebno očekuje nastupe u super-kombinaciji i slalomu.

Inače, Kostelića je već po dolasku u Wengen ugodno iznenadila jedna počast koju je dobio. Naime, nakon što je bio primljen u tzv. "Hall of Fame" u austrijskom Kitzbühelu, isto su ga nagradili i ljudi iz Wengena.

"Nakon Kitzbühela i Wengen je odlučio napraviti svoju Hall of fame žčaru. Tako sam ja kao prošlogodišnji pobjednik u slalomu i kombinaciji dobio svoje dvije sedežnice, a jednu je dobio i Beat Feuz kao pobjednik spusta", napisao je uz smješak Ivica Kostelić na svom Facebook profilu.

Kostelić odličan deseti na drugom treningu spusta

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić na odličan je način odradio drugi spustaški trening, vožen ove srijede, u švicarskom zimovalištu Wengenu. Osvojio je Kostelić deseto mjesto. Najbrži je na legendarnoj spust stazi Lauberhorn bio Francuz Johan Clarey s vremenom 2:34.62. Iza njega su se plasirali njegov sunarodnjak Adrien Theaux (zaostatak osam stotinki), Austrijanac Klaus Kröll (11 stotinki), te Norvežanin Aksel Lund Svindal (19 stotinki).

Kostelić je bio, dakle, deseti sa sekundu i tri stotinke slabijim vremenom od Clareyja. U četvrtak se vozi posljednji, treći trening spusta.

Podsjetimo da je na prvom spustaškom treningu, u utorak, pobijedio Aksel Lund Svindal, dok je Ivica Kostelić zauzeo 25. mjesto.

Linker
27. rujan 2024 17:22