BIJESNI IVICA

Kostelić: 'Svjedočimo obezvrjeđivanju legendarnih utrka u Kitzbühelu!'

'Ovaj vikend svjedočili smo obezvređivanju legendarnih utrka u Kitzbühelu: spust od 58 sekundi i dva slalomska laufa (kombinacijski i 2. vožnja specijalnog slaloma)' - napisao je Ivica na Facebooku
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 26. siječanj 2015. 12:15

Ivica Kostelić u Kitzbühelu je osvojio 4. mjesto u kombinaciji 18. u slalomu. No, Ivica ne bi bio Ivica kad ne bi reagirao na događanja posljednjih dana u austrijskom skijalištu, a ne treba uopće sumnjati da će mišljenje koje je objavio na svojoj službenoj Facebook stranici izazvati polemike i reakcije:

“Nakon ukidanja klasične kombinacije 2013, ovaj vikend svjedočili smo daljnjem sportskom obezvređivanju legendarnih utrka u Kitzbühelu: spust od 58 sekundi i dva slalomska laufa (kombinacijski i 2. vožnja specijalnog slaloma) u kojima nije ispao praktički nijedan natjecatelj, a takozvani superveleslalom nije imao baš nikakve veze sa svojim imenom i formatom, nego je bio samo opasniji spust u kojem je teško nastradao jedan natjecatelj. I dok se u kontradikciji nevjerojatnih razmjera raspisuju ankete kontra zahtjevnih slalomskih postava, nitko se ne obazire na degradiranje skijaškog sporta koje nam se svakoga dana sve više odvija pred očima”.

Jučer su na startu slaloma bili i Filip Zubčić i Natko Zrnčić-Dim, ali su ostali daleko od ulaska u drugu vožnju. Zubčić je imao 42. vrijeme sa +3.24, a Zrnčić-Dim 52. vrijeme sa +4.10. Posljednji koji je ušao u drugu vožnju, Norvežanin Norbotten imao je zaostatak +2.65.

Linker
22. rujan 2024 08:28