AFP
VELESLALOM

Kostelić bez druge vožnje

Recimo da je novi loš rezultat upisao i drugi Hrvat Natko Zrnčić-Dim. Sa zaostatkom od četiri sekunde i pet stotinki se plasirao na 51. mjesto.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2011. 20:18

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić, branitelj naslova pobjednika u Svjetskom kupu, nije uspio izboriti drugu veleslalomsku vožnju ove nedjelje, na utrci Svjetskog kupa u američkom Beaver Creeku.

Kostelić je za najboljim u prvoj vožnji, Amerikancem Tedom Ligetyjem, zakasnio dvije sekunde i 37 stotinki, a to ga je pozicioniralo tek na 39. mjesto. Do druge vožnje ga je dijelilo točno trideset stotinki, koliko je zaostao za tridesetim mjestom. Nastavak je to neuvjerljivih nastupa Ivice u sezoni kada brani naslov najboljeg svjetskog skijaša, no još uvijek čeka na svoj premijerni nastup u najjačoj disciplini, u slalomu.

Recimo da je novi loš rezultat upisao i drugi Hrvat Natko Zrnčić-Dim. Sa zaostatkom od četiri sekunde i pet stotinki se plasirao na 51. mjesto, a samo tri pozicije bolji od njega je bio Bode Miller, Amerikanac koji je slavio u Beaver Creeku u spustu.

Na najboljoj, prvoj poziciji, drugu vožnju čeka Ted Ligety, skijaš koji već godinama dominira u ovoj disciplini. Ispred Austrijanca Hirschera ima 21 stotinku prednosti, a ima i 37 stotinki bolje vrijeme od trećeg Norvežanina Haugena.









Svjetski kup, veleslalom u Beaver Creeku (prva vožnja):

1. Ted Ligety (SAD) 1:18.53

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.21

3. Leif Kristian Haugen (Nor) +0.37

4. Benjamin Raich (Aut) +0.53

5. Fritz Dopfer (Njem) +0.59

...

39. Ivica Kostelić (Hrv) +2.37

...

51. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +4.05

"Hat-trick" Lindsey Vonn

Američka skijašica Lindsey Vonn zaokružila je na fantastičan način boravak u kanadskom Lake Louiseu. Ostvarila je tzv. "hat-trick" - nakon dvije spustaške pobjede u super-veleslalomu je pobijedila u nedjelju...

Posljednji je put Vonn kompletirala "hat-trick" u sezoni 2009/2010 u Haus im Ennstalu, a ovim slavljem se potvrdila kao "kanadska kraljica", budući da je na tom snijegu u karijeri osvojila dva super-veleslaloma i čak devet spusteva u karijeri.

U nedjelju Vonn nije bila toliko uvjerljiva i nadmoćna kao na spust utrkama. Sa 19 stotinki je pobijedila ispred austrijske skijašice Anne Fenninger. Ona je, zapravo, bila jedina prava nedjeljna suparnica, budući da su sve ostale djevojke zaostale sedamdeset stotinki i više. Treća je bila Amerikanka Julia Mancuso, četvrta Švicarka Lara Gut, a peta Maria Höfl-Riesch.

Recimo da je Vonn već sada uvjerljivo najbolja u ukupnom redoslijedu. Ima Amerikanka čak 422 boda, dok je druga Njemica Rebensburg sa 286 bodova.

Svjetski kup, super-veleslalom u Lake Louiseu:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1:20.21

2. Anna Fenninger (Aut) +0.19

3. Julia Mancuso (SAD) +0.71

4. Lara Gut (Švi) +0.84

5. Maria Höfl-Riesch (Njem) +0.89

...

Ukupni redoslijed:

1. Lindsey Vonn (SAD) 422 boda

2. Viktoria Rebensburg (Njem) 286

3. Elisabeth Görgl (Aut) 243

4. Anna Fenninger (Aut) 203

5. Maria Höfl-Riesch (Njem) 181

Linker
25. rujan 2024 19:19