GORAN SEBELIC Cropix
Dražen Antolić
KOMENTAR

Rijeka je dočekala ‘lucky punch‘, no još nije pokazala ima li gen prvaka. A debakl Hajduka sad je kompletiran

Bio je to klasičan HNL derbi niskog ritma u kojem su domaćini nešto više napadali
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. travanj 2024. 23:00

Vjerujemo da je Željko Sopić po načelu oprez je majka mudrosti zacrtao put do pobjede Rijeke točno kako se dogodio ili vrlo slično tome jer želio je kontrolu na utakmicom i nije se upuštao u rizik, ali da bi dobili iz jedine prave šanse morala ih je popratiti sreća. Slavlje na Rujevici potpuno je zasluženo, međutim samo malo bolji udarac glavom Trajkovskog mogao ga im je uzeti. Rijeka je čekala lucky punch i došla na svoje u 70. minuti, a nakon toga se preorijentirala na obranu i sačuvala 1:0. Ide ih karta, iz malo prometa još su jednom imali sjajnu zaradu.

Hajduk je na dnu, to nije mogao sakriti, momčad je bez samopouzdanja i vjere da može dobiti derbi, a opet držao se u igri do kraja. No, za razliku od Bijelih s Kvarnera kojima se utakmice raspliću kako samo poželjeti mogu, Bijelima s Poljuda nikako ne ide. U interpretaciji Murphyjeva zakona moglo bi se reći - što god može poći protiv Hajduka pošlo je ove sezone protiv Hajduka. Zaostavši deset bodova iza vodećeg sedam kola prije kraja izgubili su svaku nadu u titulu pa je debakl kompletiran. Mislav Karoglan odavao je dojam čovjeka koji ne vjeruje da će u sljedećem kolu voditi utakmicu s Osijekom, a svakako ne vidi da će ostati trener sljedeće sezone. Krupne i teške odluke su pred čelnicima. Morat će biti jako mudri kako ne bi uništili i ono dobro što su kao klub napravili u proteklih nekoliko godina. Ako patnju jednog neuspjeha pretvore u destrukciju, moglo bi za Hajduk biti samo još gore.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Marco Pašalić vratio se starim navikama i bio igrač odluke. Cijeli je susret najviše vukao i riljao, pucao i borio se, dobar šut obranio mu je Lučić, ali u 70. minuti zakucao je pod gredu za golema tri boda. Pašalić se vratio golovima u savršenom trenutku, no za titulu trebaju povući i ostali. Pjaca i Fruk odigrali su ispod svoje razine, iako su sudjelovali kod pogotka. No, veće zasluge idu lošoj reakciji obrane gostiju. Janković još nije pravi nakon ozljede. Rijeka ima fascinantnu obrambenu statistiku i to je drži... Igrom bez rizika još nije pokazala ima li gen prvaka. Na to će odgovoriti u sljedećim susretima, iako je odlično već ovo što je dosad napravila.

Bio je to klasičan HNL derbi niskog ritma u kojem su domaćini nešto više napadali, pogotovo su bolje ušli u drugom poluvrijeme, međutim golmani su imali malo posla, Lučić je na vratima Hajduka obranio tri udarca, Labrović niti jedan. Navijači Rijeke protrnuli su završnici kad je Perišić ubacio, a Trajkovski mogao zabiti za 1:1. Bude li Rijeka prvak to će biti jedan od ključnih trenutaka. Perišić je s dva poteza pokazao klasu, u nekim drugim okolnostima možda bi sam pobijedio ovakvu "stisnutu" Rijeku, ali te okolnosti sada nisu, tek se vraća iz teške ozljede.

U daljini se čuju šampionske trube, ali još ne razaznajemo čije su. Je li HNL liga koju svi igraju, a Dinamo osvaja ili će Rijeka dokazati da ne mora biti tako? Hajduk nije uspio, zadnje riječi njegove priče su - the end!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. svibanj 2024 13:00