ANTE CIZMIC Cropix
POGODIO S ODLUKAMA

Jakirovićevo iznenađenje pokazalo se kao dobar potez. Dinamov trener ima jak adut uoči završnice HNL-a

Purgeri su ustali i stvaraju Riječanima strahovit pritisak
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. travanj 2024. 19:04

“Šampioni, šampioni”! Orilo se pobjedničko skandiranje s lijepo ispunjenih maksimirskih tribina, Dinamova je četvorka Istri razgalila navijače Plavih, uživali su u prekrasnom proljetnom danu, okončanom očekivanim osvajanjem novih bodova. Na najbolji su način tako potvrđene dvije velike splitske pobjede protiv Hajduka, Dinamo je silovito nastavio svoju utrku prema naslovu i stvara Riječanima strahovit pritisak...

Treneri mrze ovakve utakmice. Utakmice nakon velikih pobjeda, u kojima je s druge strane opipljivi “autsajder” i bodovi su praktički već unaprijed upisani. U glavama navijača, ali neprijeporno su slično razmišljali i Dinamovi nogometaši, napunjeni golemim samopouzdanjem nakon poljudskih uspjeha. Međutim, uvijek postoji opasnost da se u to samopouzdanje nekako uvuče i doza opuštenosti, koja gdjekad bude skupo plaćena.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Svjestan je svega toga bio i trener Plavih Sergej Jakirović, znao je da se lako moglo dogoditi da Istra bude “plutajuća mina”. I, pri 1:1 rezultatu, imali su gosti dvije prigode, nisu zabili i izbjegnuta je dodatna nervoza. Jakirović je pomalo iznenađujuće u sastav pogurnuo Vidovića i Brodića, nije bilo splitskoga junaka Kulenovića, koji je burnim pljeskom, kao i svi dinamovci pozdravljen pri izlasku na travnjak i priliku je čekao na klupi. I pokazalo se da su to bili dobri potezi Dinamova trenera - Vidović je zabio već u 3. minuti, “slomio je kičmu” Koskiju i fino poentirao, ima taj dribling i mirnoću u realizaciji.

A Brodić je bio dvostruki strijelac, imao je još dvije prigode, potvrdio je da je igrač 16-erca i ubojiti golgeter. Iskoristio je svoju minutažu na najbolji način, željno čeka priliku i kad je dobije, zna da mora biti na najvišoj razini. I ta spoznaja da u svlačionici ima 15-16 igrača na koje uvijek može računati, jak je Jakirovićev adut uoči prvenstvene završnice.

image

Bruno Petković

DAMIR KRAJAC Cropix

A najjači je adut, dakako, Bruno Petković! Bio je dvostruki asistent Brodiću, druga je asistencija bila spektakularna, na sebe je navukao “pola obrane” gostiju, vidio je usamljenoga Brodića i dao mu je loptu kao na pladnju. Gotovo su se sve opasne situacije ispred gola Puljana vrtjele oko Dinamova napadača, ovaj put nije bio strijelac, ali nerijetko je “zavezivao u čvor” gostujuću obranu i potom je lucidno proigravao suigrače.

Petković igra statistički najbolju sezonu u karijeri - na ukupno 35 odigranih utakmica u svim natjecanjima, postigao je 17 pogodaka i upisao deset asistencija! A jesenas je pauzirao dva mjeseca... Nadalje, po umjetničkom je dojmu na razini svojih najboljih igara (kod Nenada Bjelice), gladan je golova i asistencija, željan je igre i konstantno vuče plavi vlak prema zacrtanom cilju, prema domaćim trofejima.

Istra je, dakle, uredno apsolvirana, na već unaprijed upisane bodove stavljen je pečat i optimizam se, unatoč bodovnom zaostatku, nezaustavljivo širi Maksimirom. “Ustali su purgeri”...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 19:06