VOJKO BASIC Cropix
Davorin Olivari
TEŽAK UDARAC ZA BIJELE

Dinamo je Hajduku ‘ubio‘ svaku ambiciju i bacio ga u depresiju, ova priča neće proći bez velikih promjena

El Croatico u srijedu ostat će upamćen i po debiju Ivana Perišića, ali niti on nije mogao pomoći Hajduku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. travanj 2024. 07:14

Dinamo se plasirao u finalnu borbu za Sunce, do trofeja će se probati probiti preko Nevere s Kvarnera. Modri su se za razliku od prvenstvenog okršaja u subotu ovoga puta mnogo lakše obračunali s Hajdukom, u prvom poluvremenu je ponekad izgledalo da igraju dvije posve kvalitativno neravnopravne momčadi. Dinamo je promašivao priliku za prilikom, zapravo, istine radi, vratar Lučić, koji je zamijenio ozlijeđenog Lovru Kalinića, branio je jednu od svojih najboljih utakmica u dresu Hajduka. Zapravo je bilo nevjerojatno kako Modri u prvoj dionici nisu zabili više pogodaka, u nekim trenucima se nudila slika kao da se "rugaju" s Majstorom s mora. Jakirovićeva momčad vezla je travnjakom Poljuda najljepši vez, lopta je putovala od noge do noge kao po špagi, bila je prava uživancija gledati takav Dinamo. Konačno, tribine su zviždale Hajduku koliko je bio nemoćan.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Neočekivani junak utakmice postao je Sandro Kulenović, Dinamova pričuva postigla je pogodak odluke, a imao je Kule još nekoliko prilika, odigrao je utakmicu za pamćenje. Jasno, veliki junak pobjede na Poljudu je i trener Sergej Jakirović, koji je za polufinale Kupa promijenio sustav igre, zaigrao s dva napadača. Oba su bila autori tog pogotka koji je odlučio splitski sraz, Petković je pucao, Kulenović je odbijenu loptu pospremio u mrežu. Jakirović je na Poljudu u pet dana dobio dvije najvažnije utakmice dosadašnjeg dijela sezone, onu prvenstvenu u subotu s kojom je ostao u trci za titulom, te ovu u srijedu s kojom se plasirao u finale Kupa. U Maksimiru ga slobodno u četvrtak može dočekati crveni tepih. Zaslužio ga je.

Hajduk je, pak, doživio novi slom, nakon što se vjerojatno oprostio od borbe za titulu nije se uspio plasirati niti u finale Kupa, neće braniti trofej koji je osvajao dvije sezone zaredom. Težak je to udarac za Majstora s mora, kojemu je ova sezona po svemu propala, koja će se pamtiti po zlu. Imali su Splićani ogromne ambicije, nadali su se negdje i dvostrukoj kruni, a sad je sve otišlo niz rijeku. Ogromno je to razočaranje za sve one koji vole Hajduk, Dinamo ih je u nekoliko dana bacio u depresiju. Ovakav krah sezone sigurno će imati za posljedicu velike rezove u klubu, neće ovo proći bez velikih promjena i stresova. Na kraju ih je uništio njihov najveći suparnik Dinamo.

Ove sezone, do onog subotnjeg trijumfa, Hajduk je imao dvije pobjede i jedan neodlučeni rezultat u sudaru s Modrima, ali kad je bilo najpotrebnije, šampionsko lice pokazali su Modri i "ubili" svaku ambiciju i sve želje svojih sportskih suparnika. Dinamo sad visoko uzdignute glave ide prema kraju sezone, a Hajduk je završio na koljenima.

El Croatico u srijedu ostat će upamćen i po debiju Ivana Perišića, ali niti on nije mogao pomoći Hajduku. Kad još nadodamo da se na terenu pojavio i Marko Rog, bio je to definitivno derbi velikih povratnika, nakon kojeg je Perišić kao i svi poklonici bijele boje ostao tužan.

Linker
04. travanj 2024 07:30