foto: JL
JEDERNJE

Kljaković Gašpić slavio

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 03. studeni 2015. 15:14

Nakon europskog naslova u Splitu hrvatski jedriličar u klasi Finn, Ivan Kljaković Gašpić (JK Labud), zlato je osvojio i u finalu Svjetskog kupa u Abu Dhabiju.

Uz medalju, to je natjecanje jedno od rijetkih u svijetu jedrenja u kojem postoji nagradni fond pa je Bambijev konto deblji za deset tisuća dolara i novi nadimak - Big Croatian.

- Ma, to ću vidjeti tek za dva mjeseca. Važnija mi je ukupna pobjeda. To je pokazatelj da dobro radim i treniram. I ovaj Abu Dhabi sam shvatio samo kao dodatni trening za Svjetsko prvenstvo koje me čeka uskoro na Novom Zelandu. Što se tiče nadimka, umro sam od smijeha kad sam čuo da me tako zovu. U Svjetsku jedriličarsku federaciju došla je nova ekipa koja brine o promociji pa su očigledno bili malo pjesnički raspoloženi - pojasnio je prvi jedriličar svijeta u klasi Finn.

Već drugoga dana regate Ivan Kljaković Gašpić je zasjeo na prvo mjesto koje nije ispustio do kraja natjecanja.

- Zadovoljan sam svojim jedrenjem jer sam ‘sklepao’ neku rezervnu varijantu broda, s obzirom na to da mi je većina opreme već na Novom Zelandu. Bilo je taktički zahtjevno, nisam bajno krenuo u plov za odličja, ali uspio sam uhvatiti priključak s ostalima, a svjetski prvak Wright je upravo u tom plovu izgubio medalju - ispričao je Ivan Kljaković Gašpić.

Drugi hrvatski predstavnik na Svjetskom kupu, Tonči Stipanović, zauzeo je peto mjesto u Laseru.

- Još jednom sam na najteži način naučio da ništa nije gotovo dok ne uđeš u cilj. Iduće sezone ću valjda upoznati i onaj sretniji završetak - izjavio je član splitskog Mornara.

Linker
24. rujan 2024 23:26