foto: JL
JEDRENJE

Kljaković Gašpić i Vujasinović u borbi za Brazil

Piše: Hrvoje BulešićObjavljeno: 07. svibanj 2016. 20:36

Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Riju imati predstavnike u šest jedrilicarskih klasa. U 470 normu su izborili Šime Fantela i Igor Marenić, u 49eru će jedriti Pavle Kostov i Petar Cupać, Tonči Stipanović je naš predstavnik u Laseru, Tina Mihelić nastupa u Laser Radialu, a prije par mjeseci na Palma de Mallorci je Brazil dohvatio i Luka Mratović u klasi RS-X.

Traži se ‘viza’ za Rio

U klasi Finn mjesto za Hrvatsku je izborio Ivan Kljaković Gašpić osvojivši srebro na SP-u u Santanderu 2014., ali HJS je početkom godine odlučio kako će kvalifikacijska regata za Rio biti SP koje u nedjelju započinje u Gaeti. Uz Bambija šansu za Brazil ima i Milan Vujasinović koji je ove godine osvojio prvu medalju, na EP-u u Barceloni stigao je do bronce. Iako je odluka čudna jer se samo tri mjeseca prije početka Igara tek treba saznati putnik u klasi Finn oba naša jedriličara prilagodila su se okolnostima.

- Nezgodno je što putnik za Rio neće imati vremena isprobati opremu i što se umanjuju šanse za medalju, ali to je sport u kojem ponekad ima čudnih rješenja, smatra Ivan, a slicno misli i Vujasinović.

- Savez donosi odluke, a na nama je da ih poštujemo.

Kljaković Gašpić je kao posljednji veliki trening uoči Gaete imao regatu Svjetskog kupa u Hyeresu gdje je na koncu završio deveti. S druge strane, Milan je posljednji javni nastup imao krajem ožujka na Palma de Mallorci (bio je 12.)

Međusobni dvoboj

Iako je u pitanju SP naši će jedriličari više voditi brigu o međusobnom dvoboju, a manje o konačnom rezultatu jer onaj tko bude bolji ide u Rio.

- Trebam odraditi ono po što sam došao. To je kvalifikacija za OI. U igri smo Milan i ja, pa ćemo sigurno jedan drugoga imati u kalkulaciji, rekao je Kljaković Gašpić.

U kalkulaciju treba staviti i mogućnost neodlaska u Brazil.

- Ako ne odem, ljetovat ću sa ženom i djecom što još nisam doživio.

Linker
25. rujan 2024 21:27