Ante Cizmic / CROPIX
EP RUKOMET

Kapetan Igor Vori i najbolji desni vanjski EP Marko Kopljar jedini progovorili jer su - morali

Nakon poraza od Srbije jednostavno smo se totalno psihički ispraznili. I nisam vjerovao da ćemo se uspjeti dići. Svaka čast svima. Skidam kapu svima, od prvoga do zadnjega
Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 29. siječanj 2012. 19:40

Dužnost je dužnost. Osim ako tu dužnost ne želiš platiti. A toliko daleko baš Hrvatski rukometni savez nije mogao otići. Ne da bude jedina reprezentacija koja na konferenciju za medije, pogotovo nakon osvojene brončane medalje, na nju ne pošalje svoje igrače.

Iako su vjerojatno i kapetan Igor Vori i mladić iz najbolje sedmorke EP Marko Kopljar, htjeli biti u svlačionici i šutjeti sa svojim kolegama, ipak su sjeli za mikrofon.

- Čestitke španjolskoj ekipi na fer i korektnoj utakmici, ali još jednom bih i ovako javno čestitao svojim suigračima jer nakon svega što smo prošli, ne govorim sad samo o ovom turniru, nego i ono sve prije - pripreme, i pripreme utakmice, pa utakmica sa Srbijom u polufinalu... - zastao je Vori, obrisao znoj s lica...

- Nakon te utakmice smo se jednostavno totalno psihički ispraznili. I nisam vjerovao da ćemo se uspjeti dići. Svaka čast svima. Skidam kapu svima, od prvoga do zadnjega. I onima koji nisu tu, ali su s nama bili na pripremama. Još jednom smo pokazali da smo prava klapa i da funkcioniramo i kad je najteže.

Marko Kopljar kao i uvijek nije bio pričljiv. I njemu je očito ona odluka o šutnji zamutila broncu i titulu najboljeg denog vanjskog rukometaša.

Ili je možda dogovor bio da se tako pretvaraju pred novinarima. Da slučajno ne bi primijetili da su sretni jer kući nose broncu.

- Pozdrav svima - obratio se Marko novinarima.

- Ne bih htio ponavljati sve ono što su već prije mene rekli izbornik i Vori. Ništa, digli smo se nakon onog poraza u polufinalu i strašno mi je drago da smo uspjeli uzeti tu medalju. Hvala svim igračima na podršci tijekom cijelog ovog vremena. Idemo dalje - poručio je Kopljar.

Linker
21. rujan 2024 09:28