POPADALI KAO DOMINE

Kaos na Tour de Franceu: Bicikli letjeli na sve strane, krvavih glava k'o u priči

Španjolac Joaquin Rodriguez (Katjuša) pobjednik je treće etape ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke, Tour de Francea, vožene od Antwerpena do vrha uspona na Mur de Huy u Belgiji u dužini od 159.5 kilometara. Dionicu je obilježio kaos do kojeg je došlo uslijed teškog pada.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 06. srpanj 2015. 21:52

Do lančanog je sudara došlo nekih 60 kilometara prije cilja. U njemu je sudjelovalo oko 20 biciklista, a utrka je nakratko, na nekih 20-ak minuta i prekinuta.

Sve je "zakuhao" Francuz William Bonet koji se okliznuo i pao, a onda je došlo do kaosa na belgijskim ulicama budući je nekolicinu sapleo i uzrokovao metež. Među onima koji su se našli među 20-oricom koji su sudjelovali u nesreći bio je i Fabian Cancellara, vodeći nakon prve dvije etape, koji je pritom izgubio nekih pet minuta.

Najgore je u svemu prošao Bonet koji je imao krvave ogrebotine po licu, a liječnici su mu prilikom ukazivanja pomoći morali i fiksirati vrat 'Schantzovim ovratnikom'. Jedini hrvatski predstavnik na Touru Kristijan Đurasek etapu je završio na 104. mjestu sa 6 minuta i 13 sekundi zaostatka.

Vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo je Britanac Chris Froome (Sky) koji sada ima sekundu prednosti ispred Nijemca Tonyja Martina i 13 ispred Amerikanca Tejaya Van Garderena, dok je Cancellara pao na 109. mjesto. Đurasek je 126. sa 12 minuta i 28 sekundi zaostatka.

Linker
01. srpanj 2024 22:37