Screenshot: Facebook
KAD STIPE POLUDI

Kad se spoje hrvatska i američka zastava: 'Ja sam drugačija vrsta zvijeri kakvu još nisi vidio!'

Američki MMA borac hrvatskih korijena, Stipe Miočić, u velikom je stilu najavio svoju sljedeću borbu. Stipe na početku nove godine, 3. siječnja ima veliki meč protiv Andreija Arlovskog, a pobjednik bi trebao dobiti šansu za napad na titulu UFC-ovog prvaka.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 23. prosinac 2015. 15:55

Dva tjedna prije prvog UFC-ovog turnira u 2016. godini na kojem će se boriti protiv Arlovskog, Miočić je putem Facebooka poslao kratku i jasnu poruku bjeloruskom divu, uz spojenu američku i hrvatsku zastavu.

"Prebit ću Arlovskog u svakom segmentu slobodne borbe. Gdje god ova borba ode, ja ću biti taj koji će pobijediti. On je veteran, no ja sam drugačija vrsta zvijeri kakvu još nije vidio", napisao je Stipe i započeo vatreni uvod u okršaj koji će s posebnom pažnjom biti praćen i u SAD-u i u Hrvatskoj.

Naime, 33-godišnji majstor slobodne borbe odrastao je u SAD-u (Euclid, Ohio), ali gdje god dođe s ponosom ističe svoje hrvatsko porijeklo. Ove je godine i posjetio Hrvatsku te trenirao s Mirkom Filipovićem uoči njegovog povratničkog UFC meča protiv Gabriela Gonzage u travnju.

Znamo kako je to završilo, Cro Cop je u Krakowu nokautirao Brazilca, a Stipe mjesec dana kasnije u Adelaidu demolirao Marka Hunta. Ako je suditi po najavama našeg Amerikanca, ništa dobro ne sprema se ni tri godine starijem Arlovskom u Las vegasu, i to u supervažnoj borbi koja bi mogla iznjedriti sljedećeg UFC-ovog prvaka.

Linker
26. rujan 2024 20:51