AFP / Facebook
MISLIO DA JE PROVALNIK

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius ubio svoju djevojku!

Manekenka se ušuljala u njegov stan po noći kako bi ga iznenadila za Valentinovo
Piše: HinaObjavljeno: 14. veljača 2013. 10:36

JOHANNESBURG - Južnoafrička policija privela je u četvrtak na ispitivanje slavnog južnoafričkog paraolimpijca Oscara Pistoriusa zbog sumnje da je u svom domu u Pretoriji iz vatrenog oružja ubio svoju djevojku, javili su lokalni mediji.

Južnoafrički mediji su objavili da je Pistorius mecima iz vatrenog oružja pogodio svoju djevojku u glavu i ruku, premda okolnosti tragedije zasad nisu poznate. Navodno se ušuljala u njegov stan po noći kako bi ga iznenadila za Valentinovo. Radio Talk 702 iz Johannesburga javio je da je Pistorius djevojku navodno zamijenio za provalnika.

Glasnogovornica policije za Reuters je potvrdila da je žena pronađena mrtva u Pistoriusovoj kući, ali nije željela reći druge pojedinosti.

Related content

Pistoriusova djevojka navodno je južnoafrički model Reeva Steenkamp

Najpoznatiji svjetski sportaš s tjelesnim hendikepom Pistorius (26) postao je prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja.

Pistorius je rođen je s urođenom manom i prije prvog rođendana amputirane su mu noge ispod koljena . U srednjoj školi bavio se ragbijem, vaterpolom i tenisom, no najveće rezultate je postigao u atletici. Uspio je i pobijediti atletske moćnike izborivši se za nastup u konkurenciji zdravih sportaša. Problem je nastao jer su čelnici Međunarodne atletske federacije (IAAF) smatrali kako ga proteze stavljaju u prednost pred ostalim atletičarim koji nemaju tjelesna oštećenja. Zeleno svjetlo za nastup dobio je tek nakon što se žalio Arbitražnom sudu u Lausanni koji je presudio u njegovu korist.

Linker
23. rujan 2024 09:28