Božidar Vukičević / Cropix
JEDRENJE

Jurišić: 'Mogu s najboljima'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 25. veljača 2016. 18:38

Hrvatski jedriličar Filip Jurišić u klasi Laser nedavno je u regati Svjetskog kupa održanoj u Miamiju osvojio osmo mjesto, što mu je bio jedan od najvećih uspjeha u karijeri. Stjecajem okolnosti bit će naš jedini predstavnik na Europskom prvenstvu u Las Palmasu, jer je jedan od najboljih svjetskih laseraša Tonči Stipanović završio na operaciji zbog upale slijepog crijeva.

Jurišić se već nekoliko dana nalazi na Kanarima.

- Las Palmas je super, klima je idealna za jedrenje. Vrijeme je toplo, a vjetra ima svaki dan. Odradio sam par treninga. Zadovoljan sam brzinom i osjećajem u brodu. Uvjeti su dosta drugačiji nego kod nas pa se veselim novom iskustvu i regati koja je ispred mene. Ostaje mi još par treninga, dan odmora i u nedjelju kreće regata - izjavio je član splitskog Mornara.

Većina jedriličara ovo će prvenstvo iskoristiti i kao pripreme za Olimpijske igre.

- Gotovo svi su na Canarima kako bi se pripremili za regatu. Miami mi je bio potvrda da sam na dobrom putu, znam da mogu jedriti s najboljima - ispričao je Jurišić.

Na Svjetskom prvenstvu klase 470 u Argentini Šime Fantela i Igor Marenić nastavljaju jedriti u ritmu toplo-hladno. U četvrtom plovu zauzeli su sjajno drugo mjesto, ali su potom u petom jedrenju stigli tek 27. Ukupno zauzimaju peto mjesto.

- Bio je to jedan polovičan dan za nas. Jedan sjajan plov i jedan loš, ali tek smo na polovici natjecanja - poručili su naši jedriličari.

Linker
25. rujan 2024 05:18