Sanja Jovanovic of Croatia dives into the pool at the start of the women's 100m backstroke semi-finals during the European Short Course Swimming Championships in Istanbul December 10, 2009. REUTERS/Osman Orsal (TURKEY SPORT SWIMMING)
 Reuters
NOVI VELIKI USPJEH

Jovanović nakon osvojenog srebra: 'Teško je opstati u vrhu, ali nisam još za bacit...!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. studeni 2012. 12:11

Sanja Jovanović je osvojila medalju na Europskom prvenstvu u malim, 25-metarskim bazenima u francuskom Chartresu. Dubrovkinja je doplivala do srebra u svojoj disciplini - 50 metara leđno. Nakon što je prošle godine ostala na Euru praznih ruku, a prije toga osvojila četiri zlata u nizu, Jovanović je ponovno dokazala kako 'nije za bacit'.

- Ne, nisam za bacit. Ne, još i mogu još - poručila je nakon proglašenja.

U finalu je 26-godišnja bivša članica Juga, danas riječkog Primorja, plivala 26.84. Samo šest stotinki sekunde joj je nedostajalo za peti europski naslov. Zlato je uzela Francuskinja Laure Manaudu (26.78), a broncu Čehinja Simona Baumrtova (26.97).

- Prvo, presretna sam zbog osvojene medalje. Uoči finala nisam razmišljala o zlatu, cilj mi je bio približiti se postolju jer ostale cure su odlične. Uf, kako sam sretna bila kad sam vidjela da sam druga. Dvije godine me nije bilo na postolju natjecanja u malim bazenima. To što mi je za zlato nedostajalo šest stotinki sekunde, to me ne boli. Čestitam Manaudu, ali čestitam i sebi. Bravo Sanja - kazala je Dubrovkinja sa srebrom oko vrata, svojom osmom medaljom na EP-ima u malim bazenima (pet zlatnih, tri srebrne).

Uz to Sanja je osvojila dvije medalje na svjetskim prvenstvima u malim bazenima (zlato i bronca), te tri medalje na Europskim prvenstvima u velikom, 50-metarskom bazenu (srebro i dvije bronce). Još uvijek je aktualna svjetska (europska) rekorderka na 50 leđno u malim bazenima,. vlasnica najboljeg rezultata na europskim prvenstvima, a bila je i europska rekorderka u velikom, 50-metarskom bazenu, također u disciplini 50 metara leđno.

Uoči puta u Francusku na EP Dubrovkinja je isticala: 'Osjećam se odlično, posljednja provjera je bila više nego dobra, plivam sve bolje i bolje'. Nije, kao ni uoči prethodnih prvenstava najavljivala osvajanje medalje. Samo je kazala: Idem pružiti maksimum, a što će mi to donijeti, vidjet ćemo. Tko zna što će napraviti konkurencija'.

U kvalifikacijama je bila 12., u polufinalu 6., u finalu 2. Ujutro je plivala 27.99, potom 27.32, te na kraju 26.84 donijevši prvu medalju za Hrvatsku na prvenstvu u Cartresu.

- Teško je opstati u vrhu, svi to znaju, a ja sam u tom vrhu od 2007. godine - istaknula je Jovanović nakon novog uspjeha.

Linker
25. rujan 2024 11:20