Drago Sopta/CROPIX
ODUŠEVIO NAVIJAČE

Jeffrey ostaje u Medveščaku: 'Grad je odličan, klub je sjajan, ostajem do Božića'

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 20. studeni 2012. 11:42

Hokejaši Medveščaka u nedjelju su pobijedili Red Bull, upisali 15. pobjedu u 22. utakmici sezone, zadržali prvo mjesto u EBEL-u, “pjevajući” zaključili prvi ovosezonski ciklus utakmica u Areni Zagreb. Razloga za slavlje, dakle, ima podosta, ali jedan od najvećih je - Dustin Jeffrey.

Uprava Medveščaka se pobrinula za malo uranjeni božićni dar vjernim navijačima i osigurala da NHL-ovac iz Pittsburgh Penguinsa ostane u gradu još otprilike mjesec dana. Doduše, više je to ovisilo o Jeffreyevim nego li Medveščakovim željama...

- Da, ostajem sigurno do Božića ovdje - potvrdio je 24-godišnji Kanađanin koji je pristao na produljenje ugovora.

- Ne znam što će biti s “lockoutom” u NHL-u, ali idemo mjesec po mjesec pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Jeffrey je od 12. listopada odigrao 12 utakmica u dresu zagrebačkog kluba, od toga su Medvjedi pobijedili u 11 uz vrlo dobru Dustinovu statistiku, ali ona ne otkriva koliko zapravo njegovo prisustvo pomaže momčadi.

- Makar mu je samo 24 godine i ima tu puno starijih igrača, ali osjeća se da je on vođa na ledu, ima sve kvalitete za to - reći će suigrač mu iz svlačionice Dario Kostović.

Vjerojatno je i zato Jeffrey na prve dvije utakmice u Areni (dok nije bilo Alana Letanga) bio postavljen i za jednog od dvojice zamjenika kapetana.

- Sjajno je što će Jeffrery ostati, on puno znači za ovu momčad, ne samo zbog brojki - dodat će i trener Marty Raymond.

- Svjestan sam da će jednom morati otići i već sada znam da će nam nedostajati. Tko će ga zamijeniti? Eh, to će biti teško...

Kanadski majstor nije bio previše zahtjevan po pitanju novog ugovora, navodno ni novčani zahtjevi nisu puno veći nego li dosadašnji, već samo riječ o dotjerivanju detalja i stvarima vezanima za svakodnevni život, bez velikih pretjerivanja i daleko od nekakvog statusa “razmažene zvijezde”. No, makar on sâm nije odveć zahtjevan, u klubu svejedno imaju puno posla oko njega. Njegovoj agentici u SAD-u, primjerice, moraju obavezno svaki dan slati izvještaje o Jeffreyu, od toga što je radio, do prevođenja što se o njemu piše u medijima.

- Super mi je u Medveščaku, ovo je sjajno mjesto za igrati hokej, ostali dečki u momčadi su također sjajni, lako sam se i brzo uklopio, a k tome igramo dobro, popeli smo se sa šestog na prvo mjesto otkako sam došao, imamo pobjednički mentalitet i pri tome se dobro zabavljamo - ispadali su Jeffreyu bomboni iz usta o klubu i Zagrebu.

- Grad je odličan, dolazak ovdje nije bio preveliki kulturni šok, nema ni problema s jezikom. S obzirom na situaciju u NHL-u, ne vidim razlog zašto bih otišao odavdje. Bilo je drugih ponuda, ali nisu me zanimale. Liga je odlična, izazovna, ima dosta NHL igrača ovdje i zato mi je bilo lako odlučiti da ostanem.

Linker
25. rujan 2024 07:24