TUŽNA VIJEST IZ SAD-A

Iztok Puc izgubio bitku sa zloćudnom bolesti: 'Bio je jedan od najvećih u povijesti'

Samo godinu dana nakon što nas je napustio legendarni ‘Kljun’, ista opaka bolest odnijela je još jednog sportskog velikana iz iste pobjedničke generacije
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. listopad 2011. 13:02

Nakon kratkotrajne i teške bolesti preminuo je u SAD-u proslavljeni hrvatski olimpionik Iztok Puc. Iztok je s rukometnom reprezentacijom, predvođenom Velimirom Kljaićem, osvojio prvo hrvatsko olimpijsko zlato u Atlanti 1996.

Samo godinu dana nakon što nas je napustio legendarni ‘Kljun’, ista opaka bolest odnijela je još jednog sportskog velikana iz iste pobjedničke generacije. Tužna vijest pogodina je sve hrvatske ljubitelje rukometa i sporta, Iztok je podlegao bolesti samo dva dana uoči velike utakmice Zagreba i Barcelone s koje je cjelokupni prihod treba ići u svrhu Iztokova liječenja.

Danas u podne održana je i press konferencija za novinare povodom utakmice Lige prvaka između Zagreba i Barcelone koja je na rasporedu u subotu, ali ipak glavna tema razgovora bila je tužna vijest o Iztoku Pucu koji je sinoć izgubio bitku s rakom. Valja napomenuti kako je pressica započela minutom šutnje.

- Teško je naći riječi zahvale Iztoku, bio je među najboljim rukometaša s ovih prostorima. Naša humanitarna akcija za pomoć obitelji pokojnog Puca i dalje traje. Želio bih da popunimo Arenu protiv Barcelone, te da im što više pomognemo - rekao je direktor, Bartol Kaleb.

- Iztok je odrastao u ovom klubu, moramo mu se zahvaliti na svemu što je dao za rukomet i CO Zagreb. S njim smo napravili veliki iskorak. Dva puta smo bili prvaci Europe, s reprezentacijom je bio treći u Portugalu, drugi na Islandu na SP-u, a definitivna najsvjetlija točka u karijeri bilo mu je osvojeno zlato na OI. On je jedan od najvećih rukometaša u povijesti - kazao je Zoran Gobac te dodao:

- Izrazio je želju da bude kremiran, dio da se pospe u Novalji, a dio s majkom. Htio bih da damo sve od sebe da ga dostojanstveno ispratimo.

Linker
23. rujan 2024 13:17