AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
KOSTELIĆ

Ivica u subotu vozi spust

Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 08. veljača 2013. 19:09

Cure su u petak bile u prvom planu, pa su dečki skijali na skraćenoj stazi drugi trening spusta. I muška i ženska staza u Schladmingu, naime, završavaju u istoj ciljnoj areni, a cure su ipak skijale za medalje.

Na rezultate drugog treninga u velikoj su mjeri utjecali vremenski uvjeti. Sunce se 'osmjehnulo’ višim startnim brojevima i mnogi su to iskoristili pa je tako najbrže vrijeme ostvario Francuz Brice Roger, koji je startao 35. Iza njega su se smjestili Slovenac Šporn (29), dva Amerikanca - Sullivan (25) i Weibrecht (55) i Talijan Klotz (40). Austrijanac Klaus Kröll bio je najbrži od glavnih favorita u današnjem spustu, ostvario je šesto vrijeme, vrlo blizu mu je bio i Aksel Lund Svindal koji je bio osmi, a deseti je bio branitelj naslova svjetskog prvaka Erik Guay.

Ivica Kostelić je propustio jučerašnji trening, ali je odlučio nastupiti u današnjem spustu.

- Utrka će mu prvenstveno poslužiti kao priprema za super-kombinaciju u ponedjeljak - prenio je Nenad Eror, glasnogovornik naše reprezentacije.

Ivičino koljeno je posljednjih dana ponovo top tema razgovora pa je naš skijaš na svojoj Facebook stranici pojasnio navijačima kako situacija nije dramatična:

- Vjerojatno ste pročitali svašta za koljeno zadnjih dana. Nije bas toliko “senzacionalno” i alarmantno kako neki mediji pišu. Jednostavno je nešto lošije nego što je to bilo u siječnju. Onaj skok u Moskvi je bio dosta neugodan jer se doskakalo na ravno, a takva je i većina skokova ovdje na spustu. Zato smo odlučili da idem na injekciju nesto ranije od planiranog i propustim drugi trening spusta kako bih dao koljenu malo vremena da se oporavi za nadolazeće napore.

Linker
26. rujan 2024 00:29