AFP
PRVI SLALOM SEZONE

Ivica osvojio Beaver Creek: 'Presretan sam, ova staza me jako puno koštala u životu!'

Ivica Kostelić dokazao je da je i dalje najbolji slalomaš svijeta. U prvoj utrci sezone najbolji svjetski skijaš slavio je ispred Christina Devillea i Marcela Hirschera
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2011. 19:35

Nije bila treća, ali je bila - peta sreća. I kad su ovogodišnje utrke u Beaver Creeku u pitanju i kad su u pitanju svi njegovi nastupi u slalomu na stazi Birds of Prey. Ivica Kostelić je pobjednik prvog slaloma sezone, najbolji u Beaver Creeku koji ga je ove godine koštao puno živaca jer u 4 utrke dvaput je ostao bez bodova, a prije 12 godina ga je ova staza gotovo koštala karijere, jer je 1999. dvaput ovdje teško ozlijedio koljena.

U četvrtak smo napokon vidjeli pravog Ivicu. Na dugačkoj stazi skijao je s puno osjećaja i ostvario 2. vrijeme prve vožnje. Marcel Hirscher je bio vodeći, Ivica i Talijan Cristian Deville su imali 14 stotinki slabije vrijeme, dok je Nolan Kasper već kasnio pola sekunde.

U drugoj vožnji je Ivica maksimalno iskoristio svoju savršenu tehniku i ostvario vrijeme koje nitko nije uspio uhvatiti. Deville mu je prijetio na pola staze ali nije izdržao do kraja, zaostao je 14 stotinki, a Hirscher je pao na treće mjesto (+0.48).

Sjajan rezultat napravio je i Slovenac Mitja Valenčič koji je nakon prve vožnje bio 12, a na kraju se popeo do 5. mjesta (+0.85).

S ovom pobjedom i 100 osvojenih bodova Ivica se probio i među 10 najboljih skijaša u ukupnom poretku.

- Zbilja sam jako želio ovu pobjedu. Ova me staza jako puno koštala u životu. Bio sam jako koncentriran, jer ovaj snijeg i ova staza zahtjevaju skijanje s puno osjećaja, a meni je sigurno bila prednost što je staza bila dugačka - rekao je Ivica neposredno nakon utrke.

Svjetski prvak Jean-Baptiste Grange bio je jedan od 13 skijaša koji nisu uspjeli završiti prvu vožnju, baš kao i Reinfried Herbst i naš Natko Zrnčić Dim. Zanimljivo je da su u slalomu odlučili startati i Norvežani Aksel Lund Svindal i Kjetil Jansrud, ali nisu uspjeli izboriti drugu vožnju, Jansrud je imao 36. vrijeme (+2.64), a Svindal 40. (+3.00). Daleko od druge vožnje bio je i Silvan Zurbriggen koji je ostvario 43. vrijeme (+3.07).

Linker
24. rujan 2024 15:19