Croatia's Ivica Kostelic looks on at the arrival of the men's slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup on January 12, 2014 in Adelboden. Austrian Marcel Hirscher won the men's slalom at Adelboden, his third consecutive victory on the slope seeing him go atop the overall World Cup standings. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
 AFP
SLALOM

Ivica Kostelić pao u Aareu

Piše: HinaObjavljeno: 14. prosinac 2014. 12:41

Austrijanca Marcel Hirscher pobjednik je drugom slaloma sezone Svjetskog kupa u švedskom Areu na kojem je Ivica Kostelić odustao u prvoj vožnji, a Filip Zubčić imao 54. vrijeme.

Hirsher je s druge pozicije u prvoj utrci došao do pobjede s 10 stotinki prednosti ispred Nijemca Felixa Neureuthera, dok je treći bio Rus Aleksandar Horošilov (+0.15). U ukupnom poretku sada vodi Hirscher s 440 bodova, Norvežanin Kjetil Jansrud je drugi s 412, a Amerikanac Ted Ligety treći s 246 bodova.

Kostelić je imao startni broj 13 koji se pokazao nesretnim za njega jer je otklizao na strmini u donjem dijelu staze u trenucima kada je imao zaostatak veći od sekunde za tada vodećim Nijemcem Felixom Neuretherom. Kostelić je nastavio s lošim rezultatima na početku sezone u kojoj je skupio samo jedan bod. Drugi hrvatski predstavnik Filip Zubčić imao je startni broj 52, a zaostatkom od 5.63 sekundi za vodećim zauzeo je 54. poziciju u konkurenciji 69 skijaša.

Linker
22. rujan 2024 01:23