Drago Sopta/CROPIX
NOVI TRENINZI, NOVA NADANJA

Ivica Kostelić nakon razočaranja u Schladmingu: 'Olimpijsko zlato želim više od velikog Globusa!'

Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 17. ožujak 2012. 22:55

Čovjek koji je najbrže što je mogao u nedjelju napustio ciljnu arenu u Schladmingu i čovjek koji nas je dočekao u obiteljskoj kući u zagrebačkim Gračanima dvije su potpuno različite osobe. Potpuno izgubljen, utonuo u tugu i bez riječi, takav je Ivica Kostelić bio nakon posljednje utrke Svjetskog kupa. Samo tri dana kasnije ispred nas je bio sasvim drukčiji Ivica. Miran, nasmijan, optimističan.

Zašto ste tako teško podnijeli gubitak slalomskog Globusa?

- Zato što rijetko kad dođeš u situaciju da si od 11 utrka bio vodeći u 10 i onda izgubiš vodstvo u posljednjoj. Dugo si gradio to, rijetke su šanse uopće da i možeš osvojiti mali Globus i onda kad ga tako izgubiš...

Već ste u Schladmingu najavili da ćete iduće sezone ponovo napadati veliki Globus, ali staza će biti još teža budući da ćete imati samo 2 kombinacije, a to je vaša disciplina.

- Sigurno će biti teže nego posljednje dvije sezone, a jedini način na koji mogu anulirati gubitak kombinacija su brze discipline. Tu imam najveću rupu. Ali ako slalom ostane na otprilike ovoj razini, a brze budu na razini od prije godinu dana, onda sigurno mogu nadoknaditi kombinacije.

Iduće sezone iz početka...

- Samo da bude zdravlja.

Da, još uvijek je gladan uspjeha, i te kako gladan.

- Još ima izazova ispred mene i volio bih osvojiti zlatnu olimpijsku medalju.

Više nego još jedan veliki Globus?

- Da, olimpijsko zlato je ispred velikog Globusa.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
25. rujan 2024 23:22