NEUREUTHER SLAVIO

Ivica Kostelić ispao u četvrtfinalu i iz Münchena odlazi sa solidnih 40 bodova

Ivica Kostelić u prvoj fazi pobijedio je Aksela Lunda Svindala, ali je u četvrtfinalu naletio na odličnog Francuza Pinturaulta i na kraju se morao zadovoljiti s 40 bodova
Piše: HinaObjavljeno: 01. siječanj 2013. 18:24

Njemački skijaš Felix Neureuther pobijedio je u večerašnjem paralelnom slalomu Svjetskog kupa u Muenchenu, a Ivica Kostelić, koji od početka sezone ima problema sa bolovima u koljenu, završio je na podjeli petog mjesta.

Ivica Kostelić, koji je prije dvije godine slavio u paralelnom slalomu u Muenchenu, večeras se je oprostio u četvrtfinalu. U osmini finala Kostelć je bio bolji od vodećeg u ukupnom poretku Norvežanina Aksela Lunda Svindala, ali u četvrtfinalu je izgubio od Francuza Alexisa Pinturaulta.

U finalu je Felix Neureuther pobijedio Austrijanca Marcela Hirschera, a treće mjesto osvojio je Alexis Pinturault.

Kod skijašica slavila je Slovakinja Veronika Zuzulova, koja je u finalu bila bolja od vodeće skijašice Svjetskog kupa Slovenke Tine Maze. Treće mjesto pripalo je Austrijanki Michaeli Kirchgasser, a četvrta je Finkinja Tanja Poutiainen.

Skijaši i skijašice sada sele u Zagreb, gdje je 4. siječnja na Sljemenu ženski slalom, a 6. siječnja muška slalomska utrka.

UŽIVO:

Felix Neureuther u finalu je bio brži od Hirschera! Na trećem mjestu je završio Pinturault.

Veronica Zuzulova pobijedila je u finalu Tinu Maze i uzela 100 bodova.

Ivica Kostelić nije uspio nadoknaditi prednost Pinturaulta. Francuz je prošao dalje s 32 stotinke prednosti, a Ivica iz Njemačke odlazi s 40 bodova u džepu.

U prvoj vožnji četvrtfinala Pinturault ima 28 stotinki prednosti ispred Ivice.

Ivica je drugu vožnju odradio sjajnu, Svindal je napravio jednu veliku pogrešku i Kostelić je s 90 stotinki prednosti došao do čertvrtfinala i osigurao najmanje 40 bodova!

Ivica Kostelić nakon prve vožnje zaostaje 23 stotinke za Akselom lundom Svindalom. Ivica će malo kasnije imati još jednu priliku za nadoknađivanjem tog zaostatka i prolaskom dalje.

Linker
26. rujan 2024 11:53