USAIN BOLT

Ispričao se zbog glupiranja

Nedugo nakon što se Yohan Blake javno ispričao zbog nedoličnog ponašanja na pobjedničkom postolju tijekom intoniranja jamajčanske himne u čast štafeti 4x100 metara koja je na Svjetskom prvenstvu u Daeguu osvojila zlatnu medalju, isto je učinio i Usain Bolt
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 07. rujan 2011. 17:03

Jamajčanska štafeta na 4x100 metara srušila je posljednjeg dana Svjetskoga atletskog prvenstva u Daeguu svjetski rekord iz Pekinga 2008. godine. Zlato su Jamajčani osvojili popravivši svoj stari rekord (37.10) za šest stotinki sekunde, te novo najbrže vrijeme u povijesti sada iznosi 37.04 sekunde.

Za Jamajčane su u finalu redom trčali Nesta Carter, Michael Frater, zatim svjetski prvak na sto metara Yohan Blake i svjetski prvak na 200 metara Usain Bolt.

I dok su Carter i Frater dostojanstveno odslušali državnu himnu na pobjedničkom postolju, Blake i Bolt su se ''glupirali'', što očigledno nije naišlo na najbolji odjek u lokalnoj javnosti.

Yohan Blake je u ponedjeljak navečer emitirao javnu ispriku preko svog zastupnika. Vrlo brzo je isto učinio i najpopularniji svjetski atketičar i najbrži sprinter današnjice Usain Bolt, kojeg je njegova država nagradila statusom ambasadora sa svim diplomatskim privilegijama i Ordenom Jamajke nakon fenomenalnih postignuća na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu i svjetskom prvenstvu 2009. godine u Berlinu.

Bolt je izdao priopćenje putem svog publicista:

''Želim se ispričati zbog mojeg ponašanja na pobjedničkom postolju koje je moglo izgledati kao neprimjereno tijekom intoniranja himne Jamajke na ceremoniji dodjele medalja za štafetnu utrku 4x100 metara. Moji kolege i ja bili smo iznimno radosni jer smo postavili novi svjetski rekord. Kao sportski ambasador svoje zemlje, znam koje su moje odgovornosti i nikada ne bih učinio ništa kako bih tu poziciju ugrozio. Stoga se još jednom ispričavam. Učinit ću sve što je u mojoj moći kako bih zadržao svoj status i djelovao u skladu s mojom ulogom ambasadora Jamajke, a poglavito ambasadora u atletici'', stoji u priopćenju Bolta.

Linker
23. rujan 2024 19:24