NHL

Islandersi izjednačili rekord

Bila je to njihova 11. pobjeda u prvih 16 utakmica sezone čime su izjednačili najbolje otvaranje sezone u povijesti kluba. To im je uspjelo još četiri puta
Piše: HinaObjavljeno: 15. studeni 2014. 11:36

Hokejaši New York Islandersa gostujućom pobjedom protiv Florida Panthersa 4-3 nakon kaznenih udaraca izjednačili su jedan, ali ispustili drugi klupski rekord.

Bila je to njihova 11. pobjeda u prvih 16 utakmica sezone čime su izjednačili najbolje otvaranje sezone u povijesti kluba. To im je uspjelo još četiri puta, posljednji put 2001. godine. Pobjeda protiv Panthersa bila je ujedno i peta uzastopna za Islanderse, što je najduži klupski pobjednički niz od 2008. kada su spojili šest pobjeda.

No, protiv Floride su prekinuli niz bez primljenog pogotka koji je trajao 193 minute i 48 sekundi. To je drugi najduži niz u povijesti kluba, a rekord je 199 minuta i 24 sekunde bez primljenog gola iz 1998.

Florida je povela 1-0 golom Jimmyja Hayesa. Islandersi su potom okrenuli rezultat s tri pogotka ( John Tavares, Ryan Strome, Nikolay Kulemin), no u zadnjih deset minuta utakmice domaćin je zabio još dva gola ( Brian Campbell, Aaron Ekblad) i izborio produžetak. Kako u njemu nije bilo golova, odlučivali su kazneni udarci, za goste su bili uspješni Frans Nielsen i Kyle Okposo, a za Floridu Jonathan Huberdeau.

"Kada smo poveli 3-1 svi smo pomislili kako je gotovo, no ipak smo morali raditi prekovremeno. Nepotrebno smo vratili Floridu u susret, no ipak smo se izvukli," kazao je sjajni Jaroslav Halak koji je na vratima Islandersa sakupio 35 obrana.

Washington Capitalsi i New Jersey Devilsi su odigrali utakmicu u kojoj su u naslovnim ulogama bili vratari, a gosti su slavili 1-0. Na koncu je presudila velika pogreška domaćeg vratara Bradena Holtbyja koji je deset minuta prije kraja utakmice loše ispucao jedan pak iza gola, ravno na palicu Michaela Cammallerija koji je zabio u prazna vrata. Holtby je tijekom susreta imao 27 obrana, no jedna pogreška je prebrisala njegov sjajan nastup. Njegov kolega na suprotnoj strani Cory Schneider je sakupio 30 obrana za prvi 'shutout' ove sezone.

"Glavno pravilo je - uvijek igraj sigurno - no ja to nisam poštovao i zbog toga smo izgubili. Loše sam reagirao i to nas je stajalo bodova," kazao je razočarani Holtby nakon prvog poraza Capitalsa u posljednje četiri utakmice.

Linker
21. rujan 2024 19:08