Maja Zlatevska/CROPIX
ČERVAR NAKON ŽDRIJEBA

'Idem u Zagreb jer je Gobac namjestio ždrijeb! Barem nas očekuju dvije dobre utakmice'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 29. veljača 2012. 14:31

Rukometašima CO Zagreba konačno se u ždrijebu osmjehnula Fortuna. Svi igrači i trener Obrvan priželjkivali su za suparnika u osmini finala Lige prvaka makedonski Metalurg.

Tražili ste - gledajte. Dobili su upravo momčad našeg Line Červara. Prva će se utakmica igrati u Skoplju, a uzvrat u Zagrebu.

Napaljeni navijači

Svi su preduvjeti posloženi da hrvatski prvak uđe među osam najboljih momčadi Europe.

- To nam je Zoran Gobac namjestio ždrijeb?!

To je bila prva reakcija Line Červara, trenera Metalurga, koji teška srca mora u svoj Zagreb. Naravno, šala, na prvu nas je prevario. A zatim je slijedio ozbiljan pogled na ždrijeb:

- Zagreb je favorit, znamo koje ima igrače i što se tu ima reći. No, mi ćemo se boriti, imamo dobru momčad i publiku koja je zapaljena za rukomet nakon uspjeha Makedonije na Euru u Srbiji. Naravno da nisam zadovoljan, kako bih i bio?! Mi smo iz kvalifikacija ušli u Ligu prvaka, a zna se što je Zagreb u rukometu. No, barem nas očekuju dvije dobre utakmice.

Upravo koliko i Červar, zbog ždrijeba je bio nesretan i Zoran Gobac:

- Bilo bi nam lakše protiv Ademara ili Kielca. Naše se momčadi poznaju iz SEHA lige, nema tajni. Neugodno je igrati na njihovu terenu, bit će podmetanja i velikih pritisaka. Uopće mi nije drago što smo njih dobili!

Červarova kuhinja

Ždrijebu u Kopenhagenu je u ime Zagreba prisustvovao tehnički tajnik Ante Ančić. Njegova izjava za EHF TV bila je znakovita:

- Kuhinja Line Červara u stanju je napraviti hranu koja neće biti dobra za naš ukus. Šanse su 50/50 posto.

Zanimljivo je da je ždrijeb spojio i sve naše igrače u ostalim klubovima. Vori, Duvnjak i Lacković idu na Ninčevića i Špoljarića.

Alilović i Sulić idu na Venija Loserta, a Buntić i Musa na Nikolu Džonu i Gorana Bogunovića.

Linker
05. listopad 2024 15:24