Drago Sopta/CROPIX
KASNO ZA POPRAVAK

Hujara se ispričao Anti Kosteliću za svoje nedolično ponašanje i vikanje

Piše: HinaObjavljeno: 31. siječanj 2013. 13:23

Direktor muškog Svjetskog kupa Guenther Hujara se na utrci Svjetskog kupa u Moskvi ispričao hrvatskom treneru Anti Kosteliću za svoje nedolično ponašanje i vikanje za vrijeme postavljanja staze prve vožnje slalomske utrke u Kitzbuehelu.

Naime, Međunarodni skijaški savez (FIS) oduzeo je pravo na postavljanje staze za prvu vožnju slaloma, koji se u Kiztbuehelu trebao voziti u nedjelju 27. siječnja, Anti Kosteliću uz objašnjenje da je postavio "nemoguće tešku stazu". Tada je direktor FIS utrka Guenter Hujara prvo naložio Anti Kosteliću da promijeni postav staze i ublaži težinu prve slalomske vožnje, a kada je Kostelić to odbio, oduzeo mu je pravo postavljanja prvog "laufa". Hujara je Kostelićev postav staze nazvao "nemogućim egzibicionizmom".

Umjesto Kostelića, prvi slalom u Kitzbuehelu postavio je Francuz Jacques Theolier. Ivica Kostelić je u tom slalomu osvojio treće mjesto sa 93 stotinke zaostatka za pobjednikom Austrijancem Marcelom Hirscherom, ali je slavio u kombinaciji za koju se bodovao slalom i spust vožen u subotu.

Linker
25. rujan 2024 10:13