Drago Sopta / Cropix
ODBOJKA (KV)

Hrvatske odbojkašice izborile plasman na EP, odbojkaši u bezizlaznoj situaciji

Piše: HinaObjavljeno: 15. rujan 2012. 19:21

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija izborila je nastup na Europskom prvenstvo koje će se u rujnu sljedeće godine održati u Njemačkoj i Švicarskoj nakon što je u odlučujućem susretu posljednjeg kola kvalifikacijskog turnira skupine D u Rovinju svladala Rumunjsku s uvjerljivih 3-0 (25-20, 25-23, 25-20).

Hrvatska i Rumunjska su natjecanje u kvalifikacijama okončale sa po pet pobjeda i jednim porazom, ali naše su igračice imale bolji omjer setova (16-3 naprema 15-5) i stoga su osvojile prvo mjesto koje vodi izravno na EP, dok će Rumunjke kao druge u dodatne kvalifikacije.

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija izgubila je u Ostravi i drugi susret drugog kvalifikacijskog turnira skupine C za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj i Danskoj, u subotu su bolji od naših odbojkaša bili Austrijanci sa 3-1 (25-19, 25-17, 27-25, 25-21).

Nakon neočekivanih poraza od Makedonije u petak i Austrije u subotu naši igrači doveli su se u vrlo težak položaj, te im je upitno drugo mjesto u skupini koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Trenutačno Hrvatska ima dvije pobjede i tri poraza, isti učinak ima i Austrija, ali u posljednjem kolu u nedjelju Austrijanci imaju mnogo lakši posao jer će za suparnike imati Makedonce dok će naši igrači odmjeriti snage s dosad neporaženim Česima.

Češka je osigurala prvo mjesto i izravni plasman na EP s četiri pobjede iz četiri nastupa, Hrvatska i Austrija imaju omjer pobjeda i poraza 2-3, a Makedonija 1-3.

Hrvatska i Češka će igrati u nedjelju s početkom u 18 sati, dok Austrija i Makedonija igraju od 15 sati.

Linker
23. rujan 2024 23:30