Ronald Goršić / Cropix
SP KARATE

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama osvojila srebrnu medalju u Parizu

Piše: HinaObjavljeno: 25. studeni 2012. 15:25

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama osvojila je u Parizu srebrnu medalju u ekipnom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u karateu. U današnjem finalu pred više od 12.000 gledatelja Francuska je pobijedila našu vrstu sa 1-0. Ovo je veliki uspjeh hrvatskog karatea, jer još nikad u povijesti hrvatske vrste, bilo ženske ili muške, nisu se borile za naslov svjetskog prvaka u ekipnom natjecanju.

U prvom dvoboju Maša Martinović je ulaskom u posljednju minutu udarcem nogom u glavu povela sa 3-2, ali devet sekundi prije kraja Francuskinja Alessandra Recchia je izjednačila i onemogućila hrvatsku prednost. Lolita Donna je u drugom susretu nadigrala našu Ana Mariju Čelan sa 5-0, a unatoč vodstvu u posljednjem meču Azra Saleš i Tiffany Fanjat su remizirale 1-1.

Hrvatska se iz Pariza vraća sa dva srebrna odličja, budući da je jučer u kategoriji do 55 kg Jelena Kovačević osvojila srebro. To je pomak u odnosu na prošlo prvenstvo u Beogradu prije dvije godine, kada je Hrvatska osvojila brončanu medalju.

Na 21. svjetskom prvenstvu u karateu sudjelovalo je nešto manje od tisuću natjecatelja iz rekordnih 115 zemalja. Iduće prvenstvo svijeta održat će se 2014. godine u njemačkom Bremenu.

Linker
06. listopad 2024 07:06