Cropix
SP RUKOMET U19

Hrvatska rutinski s Bahreinom

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 15. kolovoz 2011. 14:44

Hrvatski rukometaši do 19 godina savladali su Bahrein 32-22 u 4. kolu skupine A Svjetskog prvenstva mlađih juniora koje se održava u Argentini.

Nakon poraza od Švedske rukometaši izbornika Silvija Ivandije morali su pobijediti slabašni Bahrein kako bi si stvorili dobru poziciju uoči posljednjeg kola skupine u kojem im je dovoljan i neriješeni ishod protiv mladih Srba da se plasiraju u polufinale prvenstva.

Hrvatska je u tokom čitave utakmice kontrolirala rezultat, ali se do kraja prvoga poluvremena nikako nije uspijevala odvojiti od upornih rukometaša Bahreina. Na odmor se otišlo s malom prednošću hrvatskih rukometaša 12-10.

U nastavku su mladi "kauboji" krenuli serijom 4-0. Do kraja utakmice razlika je samo rasla i na kraju se zaustavila na okruglih plus 10. Najefikasniji kod Hrvatske bio je Luka Šebetić sa devet pogodaka, ali i stopostotnim učinkom. Ante Kaleb dodao je još šest golova, dok je kod Bahreina Sajjad Merza postigao šest golova.

Hrvatsku danas (ponedjeljak) očekuje posljednji dvoboj skupine, ujedno i odlučujući protiv Srbije. Ukoliko Ivandijini rukometaši pobjede ići će u polufinale neovisno o ishodu utakmice Švedska – Slovenija. Čak bi i remi bio dovoljan za prolaz u polufinale s obzirom da nas njime Srbi ne bi prestigli, a sa Slovencima imamo bolji međusobni omjer (u slučaju njihove pobjede nad Švedskom). Jedino poraz od Srba znači oproštaj od borbe za medalje.

Utakmica je na današnjem programu prva na rasporedu s početkom u 19 sati.

Mlađejuniorski SP rukometaša (U19), skupina A, 4. kolo:

Hrvatska - Bahrein 32-22

Redoslijed: 1. Švedska 5, 2. Hrvatska 4, 3. Srbija 3, 4.Slovenija 3, 5. Bahrein 1

Linker
23. rujan 2024 07:25